Новите социални жилища в Стара Загора са на финален етап.

...
Новите социални жилища в Стара Загора са на финален етап.
Коментари Харесай

Новите социални жилища в Стара Загора са на финален етап

Новите обществени жилища в Стара Загора са на заключителен стадий. Цялостната реорганизация на 4-етажната постройка на някогашната Метрология е съвсем приключена. Това оповестиха от Отдел " Устройство на територията " на община Стара Загора. Целта е обезпечаване на естествени условия на живот на уязвими, обществено слаби групи от популацията и такива в неравностойно състояние.

Проектът " Изграждане на обществени жилища в град Стара Загора " планува построяването на 69 модерни жилища - 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни жилището, в които се чака да бъдат настанени общо 232 лица.

Ползвателите на жилищата ще живеят в комплекс от затворен вид, с защита, непрекъснато видеонаблюдение и паркоместа . Апартаментите ще бъдат отчасти мебелирани и ще се населяват за период от 3 години. Всеки наемател ще подписва контракт с общината и ще поема съответни задължения за обществена реализация - посещаване на просветителна институция от децата в учебна възраст; включване на безработните в образователно-квалификационните стратегии, както и в стратегии за обезпечаване на претовареност, препоръчани от общината; включване в стратегии за обществена интеграция. Лицата би трябвало да имат определен персонален доктор, а родителите ще са длъжни да водят децата си на имунизации и инспекция на здравния им статус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР