Новите рестрикции от страна на Гърция за влизане на нейна

...
Новите рестрикции от страна на Гърция за влизане на нейна
Коментари Харесай

Вижте какви са алтернативните маршрути, за да избегнете тапите, ако пътувате към Южното Черноморие

Новите рестрикции от страна на Гърция за влизане на нейна територия значат единствено едно - ще сензасили най-малко тройно трафикът към Черноморие то, изключително към Южното. Днес, на следващия ден и в неделя докъм 20 часа вечерта, когато уикенд туристите се изтеглят към вътрешността на страната, ще е пъкъл, предизвестяват от ОДМВР. Въпреки че сме в разгара на сезона, не престават и пътните поправки тук-там, което в допълнение ще натовари придвижването. А и дребен случай може изцяло да сковава трафика.

Къде се правят строителни действия и кои различни пътища да изберем, с цел да избегнем кошмарните тапи и в какво положение са обходните направления.

Започваме от Автомагистрала „ Тракия “: Както знаете, от края на предходната година се прави съществена реорганизация на 50-километров сектора сред Чирпан и Стара Загора в двете направления. Пътят бе затворен, а различен маршрут е остарелия път сред двата града. За благополучие, от през днешния ден – 16 юли, петък – часове преди огромното пътешестване към морето, ремонтираният сектор в посока Бургас е пуснат в придвижване. Шофьорите ще пътуват безпроблемно към Южното Черноморие , само че не и назад към София. Поне още една седмица, в случай че от Агенция „ Пътна инфраструктура “ си спазят обещанието. От АПИ се ангажираха другия петък придвижването да се отблокира и към столицата. 

Докато по Автомагистрала „ Тракия “ картината в посока Бургас се възстановява, на  изхода на аутобана или при входа на Бургас се обрисува инфарктно. Строежът на Северния обход на регионалния град постанова ограничение на придвижването и в двете направления.Движението се реализира в двете посоки в платното за придвижване с посока към кръговия пътен възел Университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Това ограничаване предизвиква адско запушване и на влезае и на излизане от града сред кв.Ветрен и кръговото при OMV. Най-тежко ще е в петък следобяд, неделя вечерта, както и в понеделник заран.

Ако желаете да избегнете кошмарния трафик, предлагаме  различни направления.

За курорти на юг от Бургас: Автомагистрала „ Тракия “-пътен възел „ Българово “-Камено-Братово-кв Горно Езерово-жк Меден рудник “-пътен възел „ Юг “ на изхода на Бургас и оттова в посока Созопол, Приморско, Царево. Уточняваме, че обходният маршрут през кв. Горно Езерово не е в положително положение. Но в случай че на входа на Бургас има огромно запушване, ще ви спести доста очакване в запушалка..   

За Слънчев бряг: Автомагистрала „ Тракия “-пътен възел „ Българово “-Миролюбово-Каблешково-Слънчев бряг. Уточняваме, че това е обходен маршрут и пътувайки по него, вие не се включвате към новия четирилентов път Бургас-Слънчев бряг. Пътят е двулентов, положението му е положително, а трафикът е спокоен. 

Основният път Бургас-Царево, който минава покрай  Созопол и Приморско, ще е доста претрупан!  Въпреки че до Созопол е четирилентов, секторът няма да може да поеме хилядите пътуващи коли. Особено в неделя вечер в посока Бургас ще се образуват километрични тапи. 

Ако отивате на отмора в курорт към и на юг от Приморско, изберете този маршрут: Бургас-отбивката за парк Росенец-с. Росен-с.Веселие-с. Ясна поляна-Приморско. 

Към същия маршрут има и още едно включване, което ще удължи пътя ви с към 15 км: Движете се в посока Бургас-Маринка-Малко Търново и преди с. Крушевец отбийте вляво в посока с. Ясна поляна. Има табели и няма по какъв начин да се объркате. Пътят е двулентов, само че в положително положение.

За Созопол единствената опция е вътрешният остарял път, който се движи паралелно на главния, само че той е доста разрушен, не си правете опити. За феновете на офроуда в региона: Парк Росенец-Черноморец-Созопол. Не се предлага за прекосяване, в случай че не е при последна нужда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР