Новите ръководства на НАП и Агенция Митници за последните малко

...
Новите ръководства на НАП и Агенция Митници за последните малко
Коментари Харесай

Асен Василев: Заварихме хазната на дефицит от 1,2 млрд. лв., в момента е на излишък от 500 млн. лв.

Новите управления на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " за последните малко под 60 дни съумяха да съберат към 2 милиарда лева повече доходи, в сравнение с страната направи разноски. Заварихме хазната на недостиг от 1,2 милиарда лева, сега е на остатък от 500 млн. лева и това демонстрира, че в действителност тези средства постоянно са били, въпросът е бил да се съберат налозите. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев на конференцията в Министерския съвет, на която министър председателят акад. Николай Денков и министри от кабинета показаха настоящи тематики, залегнали в управническата стратегия на държавното управление, предава Българска телеграфна агенция. 

Целта, която сме си сложили дружно с управлението на Народното събрание, е до края на септември всички закони по Плана за възобновяване и резистентност, свързани с второ заплащане, да бъдат признати, каза Василев.

" Една огромна част от законите към този момент бяха признати от Народното събрание. Част от законите са признати на първо и чакат второ четене, а част от законите, които не бяха дори създадени като Закона за енергетиката, са създадени и качени за публично разискване с концепцията да влязат при започване на септември в Народното събрание, уточни министърът на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР