Новите прогнози на Международния валутен фонд (МВФ), които се очаква

...
Новите прогнози на Международния валутен фонд (МВФ), които се очаква
Коментари Харесай

Кристалина каза ще има ли рецесия след войната

Новите прогнози на Международния валутен фонд (МВФ), които се чака да бъдат оповестени през април, ще покажат, че войната в Украйна ще забави растежа на международната стопанска система, само че няма да аргументи световна криза. Това сподели през днешния ден ръководещият шеф на организацията Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс. 

Някои слаби стопански системи с нововъзникващи пазари, които към момента се борят с пандемията от Ковид-19, са изправени пред риск от криза поради шока от по-високите цени на храните и силата, както и поради по-строгата парична политика в развитите стопански системи, сподели Георгиева на онлайн събитие, проведено от сп. " Форин полиси ". 

В отчета си от януари МВФ намали прогнозите си по отношение на упованията от октомври. Анализаторите на Фонда  показаха евентуален напредък на международния БВП от 4,4 на 100 тази година по отношение на октомврийската прогноза за ритъм от 4,9 на 100. За 2023 година организацията планува 3,8 на 100 след по-бързия напредък за 2021 година, който се прави оценка на 5,9 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР