Новите плочки пред храма Св. Седмочисленици в столицата... вече остаряха.Снимки

...
Новите плочки пред храма Св. Седмочисленици в столицата... вече остаряха.Снимки
Коментари Харесай

Новите плочки пред Св. Седмочисленици вече остаряха

Новите плочки пред храма " Св. Седмочисленици " в столицата... към този момент остаряха.

Снимки в обществената мрежа " Facebook " демонстрират положението на новите плочки. Георги Илиев разгласява в профила си фотография, на която се вижда, че плочките са в окаяно положение.

" Ремонтът е съвсем подготвен ", написа той в поста си. Авторът не е не запомнил да добави и хаштаг: #HUBAVOE.

Коментарите под поста на потребителя са подигравателни.

" През деня неуморно построявам, през нощта без прошка разрушавам ", както е рекъл поетът... "
Това написа Сирма Митева за към този момент остарелите плочки.

" Еее, все нещо не ви харесва значи! Какво толкоз, в синхрон с всички останали плочки в София е ", написа от своя страна Петър Георгиев.

Други консуматори пък непосредствено приканват хората да не вървят по плочките, с цел да може да останат по-дълго време здрави - те не били направени за вървене, а за гледане.

За няколко часа обявата на Илиев към този момент е споделяна към 50 пъти.

News.bg ревизира на място положението на плочките. Резултатите от инспекцията бяха едностранни и изцяло подкрепящи изразеното отвращение от Илиев в неговата обява.

Плочките наподобява нямат фуги.

Очевидно е, че не са сложени качествено - плочките плуват, плават, плюят, плискат, пръскат, въпрос на диалект.

Някои от плочките са счупени. Изглежда и подложката под тях не е доста качествена. Шахтата пък е извадена от отвора.

" Но е хубаво ", както споделят софиянци.

Припомняме на нашите читатели драмата към плочките пред храма - една от многото драми около ремонта на паметната столична улица " Граф Игнатиев ".

Преди ремонта на " Графа " градинката към храма беше обичано място на доста столичани и посетители на града. След това пристигнаха загражденията, а по-късно и новата настилка - плочки, съгласно мнозина, леко казано демонстрация на липса на усет.

Насмешките не закъсняха, недоволството също.

Хората започнаха всеобщо да вършат колажи на новите плочки и да им се подиграват. Подигравки имаше и по адрес на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

След това плочките бяха пренаредени.

Всички институции споделяха едно - изчакайте ремонтът да свърши и да видите крайния резултат.
Плочките имали за цел да подчертаят храма.

Отговорът на Столична община няма да закъснее.
Очаквайте го в news.bg.

Ще напомним в резюме и другите кавги към ремонта на " Графа ".

Преди 3 дни стана ясно, че следва централните елементи на улицата още веднъж да бъдат разкопани поради слагането на подземни контейнери.
Впоследствие от Столична община опровергаха тази информация.

Преди това пък породи проблем с тророарните плочки на самата улица. Оказа се, че те не са сложени качествено и имат " новаторската функционалност да пръскат крачолите на минувачите ", както се изрази един от първоизточниците на информацията Иван Димитров в собствен пост във " Facebook ".

" Направо изпадам в потрес, когато пътувам в дивите земи на Запада, където освен че няма кой да ти каже копеле, ами и плочките не пръскат. Важно е, че Общината е запазила българските полезности ", написа потребителят.

Още в самото начало на ремонтните действия пък жители разпространиха фотоси на бетонирани дървета по " Графа ".

Първият по-сериозен проблем с ремонта на " Графа " беше обвързван с слагането на шумо- и звукоизолиращите подложки на трамвайните релси. Оказа се, че компанията реализатор " Джи Пи Груп ", която също влезе съществено в общественото пространство около други кавги, употребява други подложки, които са разнообразни и по-евтини от тези, планувани в публичната поръчка. Имаше изказвания, че точно поради по-хубавите подложки компанията е спечелила поръчката.
Всичко това провокира мощен публичен отзив и стана мотив за оставката на заместник-кмета по превоза на Столична община Евгени Крусев, против който прокуратурата разпореди инспекция и повдигна обвиняване за закононарушение по работа - той нарушил служебните си отговорности и трансформирал изискванията на публичната поръчка.

Драма породи и към слагането на ограничителите, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси. Ограничителите, съгласно софиянци, бяха прекомерно огромни.
Не закъсняха и сатиричните и иронични мнения. Многобройни колажи оприличиха ограничителите като акулови перки и други. Впоследствие и те бяха сменени с нови такива, само че по-малки. Самата форма била определена, с цел да не се сяда върху тях. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР