Новите ограничители около трамвайното трасе на столичната улица Граф Игнатиев,

...
Новите ограничители около трамвайното трасе на столичната улица Граф Игнатиев,
Коментари Харесай

Акулските перки по Графа били с такава форма, за да не се сяда на тях

Новите ограничители към трамвайното трасе на столичната улица " Граф Игнатиев ", провокирали много насмешки в интернет, са условие на пътната полиция. Избрана е тази форма, с цел да са щадящи за погледа и да не се употребяват за други цели, да вземем за пример за сядане. Това сподели проектантът на противоречивото решение арх. Радомира Методиева пред bTV.

В обществените мрежи ограничителите бяха съпоставени с надгробни монументи, мемориални плочи, перки на акули и така нататък „ Асоциации може да се вършат всевъзможни, всичко наподобява на нещо в нашите измерения”, беше сбитият отговор на арх. Методиева.

Тя изясни, че конкурсният план не е включвал сходни колчета, само че „ по нашия закон понятието „ Споделено пространство” не е дефинирано и законово прието” и по този начин от КАТ са поискали слагането на ограничителите.

Защо тъкмо тази необикновена форма? Методиева уточни, че на „ Солунска” било експериментирано с кубчета, само че незабавно те били припознати „ като места, комфортни за сядане” и по тази причина била препоръчана скосена форма, която да не разрешава сходна корист с общинско имущество.

Няма ли обаче риск човек да се спъне в ниската гранитна призма и да се окаже точно върху релсите? „ Това, което сме сложили, е допустимо най-щадящото за погледа. Човек може да се спъне във всяко нещо, стремили сме се да има образно единение в материалите. Цветно нещо няма по какъв начин да е гранит”, добави Методиева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР