Новите министри ще бъдат пак от квотата на ГЕРБ. Назначенията

...
Новите министри ще бъдат пак от квотата на ГЕРБ. Назначенията
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имам претенции и към други министри

Новите министри ще бъдат отново от квотата на ГЕРБ. Назначенията ще съгласуваме в понеделник с съдружните сътрудници от Обединените патриоти. Имам хрумвания и оферти, сподели министър председателят Бойко Борисов във Варна, където се организира 11-то издание на Лятната академия на МГЕРБ. На въпрос ще има ли други оставки Борисов отговори, че има искания и други министри.

Според него оставките са персонален акт и не вижда за какво би трябвало да ги съгласува с някого. „ Още в неделя споделих, че ще бъда праволинеен, тъй като би трябвало да има политическа воля и да се носи политическа отговорност, откакто имаме 17 починали. Да, 5 писма са изпратени до компанията да си оправи ремонта, че пътят е рисков и министър Нанков, който е другояче ослепителен специалист, е трябвало да стои там на пътя, в случай че би трябвало, с цел да предотврати риска ”, сподели Борисов.

Пред младежите, а и по-късно пред медиите, той уточни, че повода за оставката на вътрешния министър Валентин Радев е поради случая в Харманли. Като не може да ръководи хората си, а ги ръководи локален партиен водач, ще си върви.Не единствено в Харманли, а на доста места полицията работи по този начин, както не желаеме да виждаме – почтеният да е отговорен с вмешателството на партийни водачи, добави още Борисов, който сподели, че е гледал материала от видеокамерите, снимали случая в Харманли.

Премиерът уточни, че на 3 септември в Народното събрание влиза планът за изменение на Закона за придвижване по пътищата, който ще направи наложителни коланите в рейсовете. Пред всякакви лобита и сектора, че трябвало да се вършат спомагателни вложения, няма да отстъпим. Ако би трябвало от 20 000 да останат 5 000 рейса, само че който желае да транспортира хора, да си смени седалките и коланите. По-добре да няма екскурзия и да няма починали, сподели Борисов.

„ Винаги съм казвал: „ Най-големият зложелател на ГЕРБ сме си самите ние “. Когато позволяваме неточности, доста хора ме съдят от партията, съм праволинеен. Никак не е елементарно. Това ми коства и бодърствуване, нерви, само че най-много всички хора, които отстраняваме в редки изключения, са фрагменти, които са израснали, работили доста, съдействали доста. В един миг би трябвало да се разделим, тъй като това е разликата сред нас и Българска социалистическа партия. Купувал народен представител избори, наричал хората дебили, по-късно няма значение. Предизвикал банкови рецесии – два пъти в мандати на Българска социалистическа партия падат банки. И в този момент: „ О, знамение “, съобщи Борисов.

„ Излиза Гечев и разяснява – този, който направи по негово време пенсиите 3 $ на месец. О, знамение. Като се разровим, се вижда, че на всички места, където ни породиха проблеми, скрити, спящи кафези, които сега предизвикат или основават напрежение. То незабавно бива взимано и коментирано. Какво значение има ръководството или властта, в случай че не правиш положително за хората “, добави Борисов. По думите му това, което сега и службите, и прокуратурата вършат по олигарсите би им се отразило и на тях. „ От 34% контрабандата на цигари, в този момент сега е към 5,1%. Само 2-3 месеца на служебното държавно управление със 120 млн. лева по-малко доходи в хазната. Къде са отишли? Не са ли при олигархията? При нас всяко тримесечие понижава фрапантно “, акцентира Борисов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР