Новите интерконектори ни позволяват да направим нова енергийна карта на

...
Новите интерконектори ни позволяват да направим нова енергийна карта на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Новите интерконектори съдават нова енергийна карта на региона

Новите интерконектори ни разрешават да създадем нова енергийна карта на района.

Енергийните миксове на нашите страни могат да бъдат усъвършенствани още по-добре за по-голяма успеваемост на разноските.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков на интернационалната министерска кръгла маса в София, отдадена на районното съдействие за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход, която се организира в резиденция "Бояна ".

Премиерът Петков приветства участниците във форума от Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна и други.

"Днес сме се събрали тук, с цел да покажем, че единството е мощ ", сподели министър председателят. Виждаме невиждана война в Украйна. В същото време виждаме по какъв начин енергетиката се употребява за оръжие ", уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Виждаме едностранно нарушаване на договорите от страна на "Газпром ". Единственият метод, по който можем да компенсираме тези отрицателни развития, е да се обединим и да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизация и всички други синегрии посред ни са налице, означи министър председателят Петков.

Той добави, че енергийните миксове на нашите страни могат да бъдат усъвършенствани още по-добре за по-голяма успеваемост на разноските.

На напред във времето излизат нови благоприятни условия за диверсификация. Трансбалканският газопровод може да носи газ през Гърция, България, Турция, Румъния, Украйна и, надлежно с енергийните връзки на територията на България, може към този момент да се придвижва газът към Сърбия и към Република Северна Македония, тъй че опциите са огромни, сподели министър председателят.

По думите на премиера, в случай че усъвършенстваме потреблението на електричество на районната пътна карта, то тогава можем да имаме спомагателни потенциали за газ.

"Имаме доста благоприятни условия и аз съм доста благополучен, че на днешната среща можем да стартираме да работим, и че тази среща няма да е единствено една, а ще се сътвори една непрекъсната работна група, която да преначертае районната карта на енергетиката ", съобщи Кирил Петков.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР