Новите двама месии, както се опитват да ги представят, ще

...
Новите двама месии, както се опитват да ги представят, ще
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Новите месии Петков и Василев правят рисков проект в център-ляво |

Новите двама месии, както се пробват да ги показват, ще се устремят към основаването на план, който по-скоро ще се намира в център-ляво. Този роден в полуистина план ще е рисков за президента Радев, както и за самите тях. 

Това съобщи политологът проф. Милена Стефанова пред БНР във връзка на досегашните служебни министри и.

Според нея еманципирането на двамата и включването им в дейна конкуренция са рискови, защото Петков е натрупал негативи с канадското си поданство, както и с някои свои " наивни " изявления.

" Откъде се появиха тези хора в орбитата на президента? Все по този начин се запитвам и нямам отговор на този въпрос. Факт е, че двамата събраха забележителна поддръжка още първоначално, внезапно им скочи рейтинга ", разяснява тя. 

По думите ѝ ставаме очевидци на " нов инженерен план ", с който се прави опит да се измести част от тежестта на " ИТН ", които са се потвърдили като " явно непродутивна групировка ".

Според проф. Стефанова планът на Петков и Василев може да откъсне гласове от всяка от шестте показани в Народното събрание партии, защото доста гласоподаватели от целия набор са разочаровани. 

" Все пак най-големият недостиг е при " ИТН ", натрупа се отчаяние от държанието на тази партия в двата къси Народното събрание ", заключи тя. 

Милена Стефанова счита, че доста от систематичните партии са закъснели с оповестяването на своите претенденти, защото никой не е знаел дали президентските избори ще се проведат 2 в 1 с парламентарните. 

" На Радев никак не му се искаше да съответстват, само че това е в действителност рационалното решение. Сега в случай че желае да завоюва втори мандат, той ще търси по-широка поддръжка ", сподели тя. 

Проф. Стефанова мисли, че президентът е имал късмет да смени и други министри от, само че това щеше да бъде знак към обществото, че първичният му асортимент не е бил успешен.

Тя чака през идващите два месеца ежедневната политическата изразителност да се състои от позитивното говорене и заклеймяване на предишното. 

" Нестабилност в партийната система ще има още известно време, следим преструктуриране на партийната система ", сподели още проф. Милена Стефанова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР