Новите 15 автобуса Соларис, с които Градски транспорт ще се

...
Новите 15 автобуса Соларис, с които Градски транспорт ще се
Коментари Харесай

Новите 15 градски автобуса идват във Варна напролет

Новите 15 рейса „ Соларис ”, с които Градски превоз ще се снабди по втората фаза на Проекта за интегриран градски превоз, ще са във Варна след към 5 месеца. Това заяви за Дарик изпълнителният шеф на общинското транспортно сдружение Злати Златев.

Договорът с полската компания Solaris Bus & Coach е подписан на 27 октомври. За 15-те рейса Solaris new Urbino 12 ще бъдат платени 7 565 420 лв. с Данък добавена стойност (цената на една машина излиза 504 361 лева). В цената е включена доставката на дизеловите бусове от Полша до Варна и образование на 50 водачи и 10 сервизни експерти, които ще се ангажирани с новата техника. Автобусите ще имат гаранция 4 години или 320 004 км пробег.

На външен тип новите единични „ Соларис ”-и няма да се разграничават по нищо от старите. Ще бъдат обаче с по-мощни климатици и стандарт за излъчвания Евро 6 (старите са Евро 5). Ще бъдат снабдени извън и от вътрешната страна с осведомителни табели за указване на маршрута. Ще бъдат оборудвани със система за видеонаблюдение, която включва 4 IP камери, опция за предпазване на информацията за най-малко 14 дни и алтернатива за наблюдения в действително време както от водача, по този начин и от центъра за надзор и ръководства на трафика.

Днес или на следващия ден ще бъде преведена предплатената вноска по контракта. След това, съгласно договора, в границите на 45 дни компанията би трябвало да даде автобус-прототип за утвърждение. Срокът за доставката на 15-те нови машини е 118 дни и стартира да тече от датата на сключване на протокола за утвърждение на прототипа.

Обществената поръчка се финансира по Оперативна стратегия " Региони в напредък " и на процедура е част от втората фаза на плана за интегриран градски превоз. Участниците в процедурата по желание на реализатор бяха две компании.

„ Джеми ” ООД обаче беше отстранена от присъединяване в процедурата, защото е предложила оферта, която не дава отговор на авансово оповестените условия на процедурата. Фирмата не е показала пробег в гаранционния период за силовите елементи на рейсовете.

Комисията регистрира и още няколко пропуща - не е било маркирано къде ще се намира моторът и дали рейсовете ще дават отговор на условието за невисок под. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР