Новината за това идва ден, след като експлозии разтъпсиха една

...
Новината за това идва ден, след като експлозии разтъпсиха една
Коментари Харесай

Русия неутрализирала терористична клетка в Крим frognews.bg

Новината за това идва ден, откакто детонации разтъпсиха една от съветските военни бази в Крим.

" Дейностите на терористите са били координирани, както може да се чака, от територията на терористичната страна Украйна ", сподели Сергей Аксьонов в Telegram.

От Киев към момента не са коментирали.

В изказване на ФСБ не се споделя дали арестуваните лица са били свързани с детонациите през вчерашния ден в Джанкой в Северен Крим, както и тези предходната седмица в съветска военна база в Западен Крим, където съгласно сателитни изображения, осем съветски бойни самолета са били унищожени.

Споменава се обаче, че Джанкой и Ялта са двете места, където хипотетичната терористична клетка е била " обезвредена ". Новината за това идва и на фона на обвиняването на Москва, съгласно което диверсанти стоят зад детонациите в Джанкой. От ФСБ показват, че клетката е набирала локални мюсюлмани и я упрекна в осъществяване на терористична активност.

Украйна не е поела отговорност за нападението против базите в Крим, които до неотдавна се смятаха за сигурна тилова база за поддръжка на дейностите на Русия в Украйна. Военни анализатори показаха вероятното присъединяване на украински партизански групи или специфични елементи, настоящи надалеч зад вражеските линии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР