Новината от миналата седмица, че инфлацията се охлажда, беше добре

...
Новината от миналата седмица, че инфлацията се охлажда, беше добре
Коментари Харесай

Все още ли си струва един компактдиск с охлаждане на инфлацията?

Новината от предходната седмица, че инфлацията се охлажда, беше добре пристигнала за милиони кредитополучатели. В последна сметка по-високата инфлация докара до нараснали лихвени проценти. Това накара лихвите по ипотечните заеми да доближат най-високите си равнища от 2000 година, до момента в който общият референтен лихвен % остава на 22-годишен връх сред 5,25% и 5,50%. Но в случай че инфлацията продължи да понижава и в последна сметка доближи задачата на Федералния запас от 2%, лихвените проценти евентуално също ще паднат.

Имайки поради този подтекст, спестителите може да се чудят за изгодата от отварянето някои характерни видове сметки сега. Например високодоходните спестявания и сметките за депозитни документи (CD) носят доста по-високи лихвени проценти, в сравнение с единствено преди няколко години. Но с инфлацията, която видимо върви по верния път, заслужава ли си един компактдиск? Или спестяващите е по-добре да проучат други възможности?

Вижте за какъв лихвен % по CD можете да се класирате тук в този момент.

Струва ли си към момента един CD с изстудяване на инфлацията?

CD сметката се смята за образован и безвреден метод да отбраните и увеличите парите си. И даже с охлаждането на инфлацията сега, към момента може да си коства да го отворите за доста хора. Ето за какво:

Лихвените проценти към момента са високи

Разбира се, инфлацията наподобява се насочва в вярната посока, само че ще отнеме време, до момента в който това се равнява на по-ниски лихвени проценти и затова, по-ниска възвръщаемост на CD сметки. Така че има смисъл да отворите компактдиск в този момент, до момента в който цените към момента са нараснали. Днес не е мъчно да намерите компактдиск с APY от 5,5% или по-висок. Някои спестители може даже да се класират за 7% % на CD. Без значение къде търсите компактдиск (онлайн нормално е по-добре) или кой термин изберете, възвръщаемостта, която можете да получите по сметка през днешния ден, към момента е привлекателна за мнозина.

Но те няма да останат толкоз високи вечно и съвсем несъмнено ще намалеят малко, в случай че битката с инфлацията остане сполучлива. Така че отворете компактдиск с висока ставка в този момент, до момента в който към момента можете.

Започнете с най-доходоносен компактдиск тук.

Можете да заключите висок % в дълготраен проект

Едно от страхотните неща при CD-тата — за разлика от високодоходните спестовни сметки — е, че процентът, с който отваряте сметката, ще бъде същият, с който изтича CD-то. Така че даже в случай че лихвите спаднат по време на периода на вашия CD, вие отново ще спечелите този по-висок лихвен %.

В съпоставяне с променливите лихвени проценти, с които идват високодоходните спестовни сметки, компактдискът е по-добрият избор за тези, които желаят да печелят рента при днешния % дълго в бъдещето. Тъй като сега дълготрайните компактдискове оферират ставки към 4% или по-високи за няколко години, има смисъл да заключите една от тези високи ставки в този момент, преди те вероятно да паднат през 2024 година

Други сметки не са толкоз конкурентни

Проверявали ли сте лихвения % по нормалната си спестовна сметка сега? Шансовете са, че е невисок. Всъщност междинният лихвен % по спестяванията сега е единствено 0,46%. Така че, в случай че имате част или всичките си пари в един от тези видове сметки, вие всъщност губите пари, като не прехвърлите част в сметка с висока възвръщаемост.

Това не значи, че би трябвало да поставите всичко в CD (нито трябва). Но даже депозит от $1000 или $5000 е по-добре от нищо, което в действителност е това, което получавате, като оставите средствата си недокоснати в елементарна сметка. Сега е елементарно да намерите компактдиск със ставка от 5,5%.

Долната линия

Въпреки че прозорецът на опцията за спестителите да отворят огромни компактдискове с лихви може да се затваря, той към момента не е затворен. Като подобен, CD към момента може да си коства да се преследвате в този момент. Поради понастоящем нарасналите си ставки — и обстоятелството, че тази ставка ще бъде заключена в дълготраен проект, без значение от цялостната среда на цените — CD е скъп в този момент. В съпоставяне с другите варианти за икономисване на пазара обаче, вие евентуално губите пари, в случай че не преместите част от спестяванията си в една от тези сметки. Просто се уверете, че сте създали къси числа и разберете рестриктивните мерки за CD, преди да действате. В противоположен случай можете да рискувате наказване за предварително изтегляне, в случай че би трябвало да изтеглите парите си преди да е изминал срокът на сметката.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР