„Новината от Европа за България не е добра. Влязохме вече

...
„Новината от Европа за България не е добра. Влязохме вече
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Тежестта на България намалява, физиономията ни навън не е добра

„ Новината от Европа за България не е добра. Влязохме към този момент за разисквания и дълго време, без значение какви държавни управления ще ни ръководят, ще би трябвало да се оправдаваме, че всичко върви в вярната посока, в случай че това е по този начин. Не е добра физиономията на страната ни на открито. Навсякъде имаме проблеми, които обаче би трябвало да се решат тук... Тежестта на страната ни понижава “. Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи и някогашен евродепутат.
По думите му би трябвало деликатно да следим процесите, свързани със прекъсването на евросредства:

„ Има някакво реализирано единодушие, само че някои от държавните водачи споделиха, че ограниченията са доста слаби. Ще има напън и от страни членки, и от Европейския парламент за усилване на мерките… Този проблем ще продължи да се развива. Трудно ще се намерят механизмите, само че има напън за обвързване на върховенството на закона с приемането на средства “.

В предаването „ Хоризонт за вас “ Калфин акцентира, че „ евентуално ЕНП ще отбрани своите членове въпреки и с стеснение “.

„ Когато вътре в страната не се приема, че има задоволително битка с корупцията, ефикасна правосъдна отбрана и правосъдна промяна, няма за какво да гледаме в запетайките на европейските отчети. Докато не се убедят българските жители, че всичко е наред, мъчно ще убедим нашите сътрудници “.

Според Калфин „ мантрата, че Бойко Борисов получава поддръжка извън, тъй като е Бойко Борисов, към този момент се е развенчала “.

„ Тук е хубаво да разберем, че не става въпрос коя персона ще бъде министър-председател, а какво става в страната, с цел да имаме или да нямаме поддръжката на европейските сътрудници “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР