Новината от днес е, че правителството е предложило на Народното

...
Новината от днес е, че правителството е предложило на Народното
Коментари Харесай

Атанас Зафиров за актуализацията на бюджета и сделката за F-16: И трите ни условия не са изпълени

Новината от през днешния ден е, че държавното управление е предложило на Народното събрание актуализация на бюджета с 2.1 милиарда лв. във връзка със закупуването на изтребителите F-16.

Това съобщи Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия по време на конференция във Варна, представен от пресцентъра на партията. "БСП излезе с позиция по тази договорка преди повече от година. Там се показва поддръжка за рационализация на българската войска, само че тя би трябвало да върви редом за всички типове въоръжени сили. Изразили сме мнение, че разноските по тази рационализация не би трябвало да надвишават 2 % от Брутният вътрешен продукт. Настояваме да има следващо индустриално съдействие, с цел да може част от средствата, които се влагат във въоръжението, да се връщат отчасти в българската стопанска система. Другото ни изискване беше тези покупко-продажби да се подписват транспарантно и по никакъв метод да не се ощетяват редовно недофинансирани браншове в българската стопанска система. И трите ни условия не са изпълнени”, безапелационен бе той.

Зафиров посочи, че Българска социалистическа партия привиква Съвета си по външна политика и сигурност, на който ще се прегледа още един път позицията на Българска социалистическа партия и ще бъде предложена от името на Съвета, с цел да бъде модел на гласоподаване за парламентарната група.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР