Новината изви огромни опашки пред банкоматитеНай-голямата търговска банка в Ирландия

...
Новината изви огромни опашки пред банкоматитеНай-голямата търговска банка в Ирландия
Коментари Харесай

Технически проблем позволи на клиентите на банка в Ирландия да изтеглят пари, които нямат


Новината изви големи опашки пред банкоматите

Най-голямата комерсиална банка в Ирландия Bank of Ireland в профил механически проблеми, които разреши на клиенти да теглят или трансферират средства, които нямат, оповестяват медиите на Острова.

Проблем с онлайн приложението на банката разреши на клиенти с ниски салда или без пари в сметката си да трансферират до 1000 евро в обвързвана сметка с приложение за цифрово банкиране, която след това може да бъде изтеглена посредством банкомат, оповестиха локалните медии във вторник.

Новината докара до опашки пред банкоматите в цялата страна.

Снимки, оповестени в обществените медии, демонстрират чакащи да теглят суми пред устройствата.

В свое изказване от банката показаха: „ Вчера механически проблем повлия на редица интервенции. Нашите екипи възвърнаха тези услуги през нощта и всички услуги са налични за клиентите тази заран. Наясно сме, че техническият проблем значи, че някои клиенти са съумели да изтеглят или трансферират средства над естествените си предели. Тези преводи и тегления ще бъдат приложени към сметките на клиентите през днешния ден “.

Ирландският министър на финансите Майкъл Макграт изиска от централната банка да изготви цялостен доклад за случилото се.

Централната банка съобщи, че следи обстановката и се ангажира с гаранция, че всички разпознати проблеми и неточности са позволени за клиентите.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР