Новината идва на фона на протести, случили се въпреки постигнатото

...
Новината идва на фона на протести, случили се въпреки постигнатото
Коментари Харесай

Множат се земеделците против споразумението с властта. Основни ру...

Новината идва на фона на митинги, случили се макар постигнатото нощес съглашение, което трябваше да постави завършек на блокадите. 

 

Изпълнителната власт и земеделците реализираха единодушие за изплащането на така наречен украинска помощ и други от настояванията на бранша нощес. Според него по-малките стопанства ще получат повече пари, а по-големите - надлежно по-малко като притежателите ще би трябвало да потвърдят загубите си със специфична информация под формата на по-облекчена данъчна декларация. 

Тази заран стана ясно, че От Националната асоциация на картофопроизводителите и сдружението " Обединени аграрни производители " не поддържат споразуменията. Те блокираха граничния пункт “Илинден - Ексохи ”. Сред недоволните към този момент са “Обединени български животновъди “, " Съюз на говедовъдите “, Национална асоциация на оранжерийните производители, " Асоциация на земеделските производители “. 

 

От инициативния комитет декларират, че не престават да желаят оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идиня втоник ще възобновят митингите. Самият той показва неведнъж, че няма да си тръгне от поста под политически напън.

 

Всъщност Националната асоциация на картофопроизводителите, която още през вчерашния ден възнегодува против постигнатото с властта съглашение, се оглавява от Тодор Джиков, който беше зам.-министър на земеделието в последния длъжностен кабинет на Румен Радев. Именно те тази заран оповестиха, че ще продължат митингите. Връзката с президента не е инцидентна. Именно президентът беше този, който заприказва паралелно с появяването опция на актуалната власт. 

 

Проблемът наподобява е “Зелената договорка ”. Снощи самичък министър Кирил Вътев се съгласи, че в реалност амбициозната “зелена ” политика на Европейски Съюз ги е вкарала в големи разноски и ниски добиви. Това обаче е европейска политика, която изисква договаряния на равнище всички страни и не зависи единствено от България. 

В по-ранен пост, още веднъж във фейсбук още веднъж Тодор Джиков разгласи, че Националната асоциация на картофопроизводителите " в никакъв случай не е взела участие и няма да взе участие в уговорени мачове ".

 

След това някогашният член на служебното държавно управление на Радев се разгласи срещу меморандума на държавното управление.

 



" Не поддържаме взетото решение за сключване на меморандум с контрактуваните през днешния ден текстове сред държавното управление и Българската земеделска камара. Смятаме че тази организация не съставлява и не пази все още ползите на всички български земеделци. Затова продължаваме ефикасни протестни дейности и настояваме за национално виновна политика на държавното управление за целия бранш " Земеделие ", уточни той във фейсбук.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР