Новината е, че е топло. Температурите са над 30 градуса.

...
Новината е, че е топло. Температурите са над 30 градуса.
Коментари Харесай

Новината е, че е топло. Новината е, че вали дъжд.

Новината е, че е топло.
Температурите са над 30 градуса. Градусите автоматизирано влизат дружно с топлия въздух в угрижената уста на водещи, пишещи и разпространяващи информации. Както се споделя на новинарски език: ТОП вест. Цари напрежение. Работи проверяващата публицистика - дано забележим по кое време в последните години е било толкоз топло и дали в този момент не е по-топло. Познай, постоянно всяко лято е по-топло. От 2002 година до през днешния ден всяко последващо лято е с пет градуса по-топло. Навън е 35, само че ти четеш медии и към този момент се усеща като 60. Жегите са " невиждани ", непоносими. И максимален зной е в Пловдив. Ако инцидентно сте в Пловдив, може да умрете. Да поканим специалист по хидратиране и той да изясни какъв брой чаши вода би трябвало да изпиеш, когато ти е топло. Понеже когато ти е топло изобщо не ожадняваш и забравяш да пиеш вода. Може да умреш. 
Новината е, че вали. 
Както е топло, понякога завалява. Понякога фактически вали малко повече. Ако дъждът е по-голям от други пъти, това е вест. На помощ идва фейсбук. Всички виждат, че вали, само че единствено някои са го снимали с телефон. Видеата се появяват във фейсбук и тези, които са видели, че вали, само че не са го снимали, могат да видят черно на бяло - фактически, вали. Да джапаш по наводнена улица не е задоволително, с цел да те увери в действителността на протичащото се - само че прикачено клипче от обществените мрежи към новинарска емисия изрично удостоверява: вали ужасно доста. Ако не бе гледал новинарската емисия може би нямаше да се намокриш чак толкоз. Сега те втриса. Може да умреш. Удари един парацетамол. А видеото има 100 000 споделяния във фейсбук. Коментарите са два: " Ужас " и " Фандъкова ". Фандъкова разтваря небесата и излива кубични метри дъждове. Фандъкова би трябвало да лежи изпод и да разпъва 10 километрови найлони, с цел да избави града от наводняване. Защо позволи да вали дъжд над София, Фандъкова? Вие в миналото виждали ли сте европейски град да е по този начин наводнен? В Англия да вземем за пример от дълго време са се справили и там просто не вали. Не е валяло най-малко от 2007-а, тъй като са напреднала страна. 
Новината е, е има запушване. 
Петък е и доста хора отиват на море. Тъй като доста хора отиват на море, на двата свещени изхода - от София, и от България, има запушване. Задръстването съставлява скупчване от стотици коли, които не мърдат. През 10 минути мръдват, само че малко. Това отново е страшна вест. Репортери бродят с камери и търсят напрегнати физиономии. Репортерът пита: Как се чувствате в задръстването? Шофьорът: Зле, вижте какъв брой коли има. Репортерът към феновете: вижте какъв брой има, хората се усещат зле, има задръстването. От студиото: благодарим, че ни разказахте за задръстването. 
А в този момент, за жегите. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР