Новината, че се водят преговори за голяма лява коалиция, която

...
Новината, че се водят преговори за голяма лява коалиция, която
Коментари Харесай

БСП води преговори за голяма лява коалиция


Новината, че се водят договаряния за огромна лява коалиция, която да се яви на изборите на 11 юли, бе доказана. Лидерите на няколко леви обединения потвърдиха публично, че към този момент са разговаряли с водача наБСП Корнелия Нинова.

Георги Кадиев, ръководител на „ Нормална България “, написа във Facebook: " Лявото в България е под непрекъсната офанзива през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и направления. Резултатът в последния парламент е забележим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за позитивни вести “.

Кадиев написа още, че е време лявите обединения да опишат своята „ приказка за бъдещето на България “. И дано гласоподавателят реши нея ли избира, или друга, добавя той.

„ Потвърждавам, че водим договаряния за общо присъединяване на идните избори. Не сме стигнали до край, само че съм уверен, че би трябвало да намерим формула. Това е пътят. ", приключва поста си Георги Кадиев.

Президентът Георги Първанов също удостовери новината. Става дума за диалози сред Българска социалистическа партия, неговата групировка АБВ, партията „ Д21 “ на Татяна Дончева, партията на Кадиев.

„ Трябва да има обединяване в ляво, опция няма “, безапелационен бе Първанов, представен от Епицентър.бг.

Трябва да има обединена левица, която да си сложи за цел продобиване на изборите на 11 юли, уверен е някогашният президент. От думите му излиза наяве, че до 26 май новият съюз в ляво би трябвало да стане факт, тъй като изтичат софтуерните периоди по закон.

" Едно време направихме " Коалиция за България " за три години, в този момент би трябвало да създадем новата коалиция за 3 дни ", уточни още Първанов.

По думите му в този момент е най-важно да се съберат всички леви обединения - Българска социалистическа партия, АБВ, социалдемократи, земеделци и крайнолеви партии в една коалиция, с цел да нямат загуба поотделно на идния парламентарен избор.

Председателят на “Движение 21” Татяна Дончева също удостовери, че се водят договаряния. “За техния резултат би трябвало да изчакаме 26 май”, добави тя.

Водят се диалози за консолидация на левите и лявоцентристки патриотични организации, сподели за Агенция " Фокус " водачът на АБВ Румен Петков. " Би било непристойно да се афишират конкретика и елементи, преди те да са достигнали позитивен резултат ", сподели още Румен Петков. Той изрази убедеността си, че всички участници в диалозите желаят подобен позитивен резултат.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР