Новината, че новият завод на Фолксваген отива в Турция, близо

...
Новината, че новият завод на Фолксваген отива в Турция, близо
Коментари Харесай

"В Турция - "Фолксваген", у нас - само фолк" - реакции от мрежата

Новината, че новият цех на " Фолксваген " отива в Турция, покрай Измир, провокира реакции в обществените мрежи. " Дневник " събра някои от тях:

Емил А. Георгиев:

Инвеститорите гласоподават доверие с парите си. Толкова за ръководството и бизнес климата у нас.

Ирини Зикидис:

Новият чудноват избор на нашите немски сътрудници, откакто ни преметнаха урбулешката, изграждайки " Северен поток 2 " с Русия. Толкоз за дрънканиците за европейско партньорство, съдействие и преданост. Толкоз за дрънканиците за протест на страни, в които не се съблюдават човешките права. Толкоз за дрънканиците за морал, нравственос, европейски полезности и народна власт.

Николай Слатински:

Като е почнал да се кара на прогресивното човечество, в този момент да " нареже " и " Фолксваген "!

Методи Лалов:

Танците със саби очевидно не са дали никакъв резултат. Фамилиарниченето - Ангела това, Ангела това, също. Пак сме капо. Не че съм очаквал друго (макар да се надявах да стане знамение и инвестицията да бъде направена у нас, защото това щеше да даде работа на хиляди българи и да сложи страната ни на картата на автомобилостроенето). Дюнер-дипломацията и неналичието на господство на правото у нас, няма по какъв начин да доведат до различен резултат. Довиждане!

Петър Митковски:

Надделели са с това, че Турция е с обичаи в автомобилната промишленост, тежка и лека индустрия. Имат запас, както човешки по този начин и инфраструктура и държавни дотации! Относно потенциала и качеството, там още има какво да учат особено в PLPP, индустриалния инженеринг и така нататък Този бизнес е така наречен sweatshop, за жалост, а най-после притежателите на капитала гледат ексела, цената на човекочаса. В България нямаме човешки запас за 4000-5000 служащи и сходно индустриално дружество.

Михаил Цеков:

Предполагам, че неналичието на работна ръка е един от индикаторите, по които България е изгубила. А за тази липса - аргументи бол (създадени от некъдърните и корумпирани управници в България, 10 години отпред с Борисов). Би било забавно да се види вътрешнофирмения разбор на евентуалните места за вложение, които всяка компания от ранга на " Фолксваген " прави в такива случаи, само че няма по какъв начин да стигнем до него. А правораздаването доста ги бърка даже, немците - в анализите тук-там за вложение влизат индикатори, каквито неосведомен човек мъчно може да си показа.

Александър Ресиловски:

Вече няма ни " тадуф-тадуф " ни " бръм-бръм "... Конграчулейшън, бате Бойко!

Мирослав Милков:

В Турция - " Фолксваген ", у нас - единствено фолк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР