Новинарските организации многократно не успяват да вземат надмощие, когато се

...
Новинарските организации многократно не успяват да вземат надмощие, когато се
Коментари Харесай

Медии/технологии: Експериментите с изкуствен интелект няма да възстановят баланса на едностранните отношения

Новинарските организации неведнъж не съумяват да вземат превъзходство, когато се занимават с софтуерния бранш на Съединени американски щати. Социалните медии разшириха обсега на публицистиката, само че прекатурнаха бизнес модела, трупайки доходи от цифрова реклама. Изкуственият разсъдък заплашва изцяло да обезцени основаването на наличие. Сделката на Axel Springer с OpenAI е краткотрайно решение на дълготраен проблем.

Германският издател, който има заглавия като Politico и Business Insider, ще получава „ десетки милиони евро “ годишно посредством лицензиране на новинарско наличие на OpenAI. Това следва недоволства от медийни организации по отношение на метода, по който тяхното наличие е било употребявано за образование на огромните езикови модели, които зареждат генериращи AI чатботове като ChatGPT на OpenAI.

Сделката слага висока цена на новините, които основават потребен казус за други медийни организации. Но има късмет Axel Springer да изложи на риск своите бъдещи абонаменти и доходи от реклама. А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР