Нови трусове в управлението на Хасково. Днес опозицията в местния

...
Нови трусове в управлението на Хасково. Днес опозицията в местния
Коментари Харесай

Опозицията в Хасково поиска оставката на кмета Добри Беливанов

Нови земетресения в ръководството на Хасково. Днес опозицията в локалния парламент изиска оставката на кмета Добри Беливанов и разформироване на Общинския съвет. Напрежението ескалира, откакто при започване на седмицата от централното управление на ГЕРБ отдръпнаха политическото си доверие от Беливанов, а негови заместници подадоха оставки. Днешното съвещание се организира в отсъствието на кмета, който изненадващо продължи отпуската си. Вижте директното включване на Димитър Димитров.

Хасково

От опозицията в лицето “Коалиция за Хасково ” дадоха неприятна оценка на градоначалника. Съветниците от групата на някогашния кмет Георги Иванов приканиха да се разпусне и локалния парламент. Междувременно през днешния ден стана ясно и че полиция ревизира Беливанов. Причината е, че съгласно ръководителят на общинския съвет уведомлението му за още ден отпуск е подпечано с печат-подпис. Съмненията са, че това може да се е случвало и с други документи.

На днешното съвещание общинските съветници в Хасково избраха заместител на Добри Беливанов за ден. Причината - градоначалникът подал съобщение за удължение на отпуска, само че не показал кой да го замества. Именно поради уведомлението обаче има и подаден и сигнал до полиция от ръководителя на локалния парламент Таня Захариева.

Таня Захариева, ръководител на Общински съвет - Хасково: Върху уведомлението имаше автограф, който собственоръчно положен от кмета и наподобяваше на печат-подпис. Поради тази причина, защото аз знам, че кметът не е в България, буди безпокойствие. Най-малкото заради тази причина алармирах полицията. Ако фактически има подобен подпис-печат, а очевидно има, може да бъде употребен за сключване или и щампосване на други документи.

Политическата рецесия в Хасково беше главната тематика на съвещанието на Общинския съвет. От " Коалиция за Хасково " дадоха неприятна оценка за ръководството на кмета Беливанов. В изказване от трибуната съветникът Георги Пеев уточни, че в Общинския съвет царува равнодушие - съвсем нямало докладни без неточности, взимали се незаконосъобразни решения, общината се управлявала със заклинания.
Георги Пеев, общински консултант от " Коалиция за Хасково ": Най-разумният ход в този миг е кметът Добри Беливанов да си подаде оставката мигновено. Общинският съвет да се саморазпусне, както планува законът и по-късно думата имат хората. На изправителен.
Българска национална телевизия: Какви са настройките на ГЕРБ за предварителни избори?
Антон Иванов, общински консултант, ГЕРБ: Вижте, ГЕРБ е огромна партия и ние постоянно сме подготвени за избори. Във всеки един миг.
За общинските съветници рецесията ГЕРБ-Добри Беливанов е притеснителна. От Движение за права и свободи споделиха, че ще изчакат кмета на Хасково да се завърне и едвам тогава ще решат дали ще поддържат някого в спора. Повечето бяха безапелационни, че ще работят за развиването на града и общината.
Иван Станчев, общински консултант, Българска социалистическа партия: Вътрешнопартийна борба, вътрешно партиен спор, на които би трябвало сътрудниците от ГЕРБ да намерят решение. Това преди всичко, на второ обаче това съпровожда след себе си неща, които рефлектират върху целия град.Йозджан Мехмед, общински консултант, Движение за права и свободи: Този скандал от вътрешнопартийен към този момент се разраства, мисля, че ще се отрази на имиджа на община Хасково за привличане на вложения.
Ще си подаде ли оставката кмета на Хасково Добри Беливанов ще стане ясно, откакто самият той се върне в града. Едва тогава ще може да разяснява абсурда, които се развихри по време на отпуска му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР