Нови срокове на валидност за част от COVID зелените ,

...
Нови срокове на валидност за част от COVID зелените ,
Коментари Харесай

Влизат в сила нови срокове на валидност на COVID зелените сертификати

Нови периоди на годност за част от Коронавирус зелените, разгласи здравното министерство. Така да вземем за пример при имунизиране с еднодозова ваксина, документът ще става годен от 15-ия, а не от 14-ия ден, както до момента.

Пак от 15-ия, а не от 11-ия ден, както беше в началото оповестено, ще става годен и документът за преболедувалите, потвърдили болестта си с бърз антигенен тест или PCR. Ако документът е публикуван от друга страна обаче, в това число на Европейски Съюз, той ще е с годност от 11-ия ден, излиза наяве от.
 Как се е отразил зеленият документ на заведенията - цифрите са стряскащи Как се е отразил зеленият документ на заведенията - цифрите са стряскащи
42,2% от заведенията са с изцяло имунизиран или покрай 100-те % имунизиран личен състав, демонстрира национално изследване, извършено от Бълг...

Само 15 дни ще може да се употребява и документът за сложена първа доза при двудозова ваксина, става още ясно от заповедта. Той ще е с годност от 15-ия до 30-ия ден от първата игла, след което би трябвало да е сложена и втората и ваксинираният да си изкара документ за имунизация, който влиза в действие незабавно. В страната ни към този момент ще се признават и Коронавирус документи, издадени и в други страни, отвън EС. С сходен проблем се сблъскаха доста наши сънародници, изключително от Съединени американски щати, които са се ваксинирали там, само че тук не им се признаваха документите и се постановяваше да си вършат проби.

Сега заповедта на министър Кацаров планува тези документи да се одобряват, като те би трябвало да съдържат имената на лицето, дата на раждане, дата, на която е сложена съответната доза ваксина против COVID-19, следващ номер на дозата, както и общия брой дози при ваксини, които се слагат двукратно, комерсиално название на поставената ваксина против COVID-19, название на производителя/притежателя на разрешението за приложимост, страната, в която е публикуван и наименованието на издаващия способен орган. Непроменена остава крайната годност на документите за преболедуване - 1 година за България, както и на тези, издадени след PCR или антигенен тест - надлежно 72 и 48 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР