Нови синтетични вещества се разпространяват сред ученици из цялата страна.

...
Нови синтетични вещества се разпространяват сред ученици из цялата страна.
Коментари Харесай

Разследване: Деца могат да се сдобият със “снуски” за минути

Нови синтетични субстанции се популяризират измежду възпитаници из цялата страна. Въпреки че са неразрешени за консумация под 18-годишна възраст, даже петокласници опитват с никотинови торбички, за които към момента няма задоволително информация какво е точното им наличие. Разследване на демонстрира по какъв начин малолетни деца за минути могат да се снабдят с тези синтетични субстанции.

Това не е незаконен опиат. Не е неразрешено да се продава в магазините за алкохол и цигари. Но всеобщо възпитаници ги използват, тъй като никой не им търси персонални карти. Наричат ги „ снуски “.

„ Първоначално стартира да ти изтръпва венецът, като стартира една лека пареща болежка, при което след няколко време тази болежка отшумява и започваш по този начин да се чувстваш по-отпуснат “, споделя човек, опитал от никотиновите торбички.

В столичното 119-о учебно заведение шефът е конфискувал десетки никотинови торбички. Разпространяват се и измежду най-малките към този момент половин година.

„ Колкото е по-малко детето, толкоз резултатът от една такава снуска е доста по-голям и по-отрицателен. От повръщане към мощна възбуденост в страстта, в придвижванията “, сподели Диан Стаматов, шеф на 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “.

Торбичките са дребни и съвсем незабележими. Оказва се, че деца могат да продават тези синтетични субстанции на други деца.

„ При отварянето на една ето такава кутийка, те елементарно се популяризират по-късно на по-ниска цена самите снуски. Трябва да си приказваме непрекъснато и не трябва да мислим, че щом едно дете у дома е прелестно, то не би протегнало ръка към сходни субстанции “, добавя Стаматов.

След като балоните с божествен газ бяха неразрешени от предходното постоянно държавно управление, никотиновите торбички се трансфораха в нова мода и по нощните заведения.

Някои хора употребяват снуски, тъй като считат, че им дава сила и подвигат равнищата им на работливост.

Експерти поучават, че най-хубавият метод измежду родителите би трябвало да бъде отвореният разговор.

„ Все по-често чуваме, че след райския газ идната оригиналност е тези никотинови торбички. Да приказваме с децата с доверие, да им разкажем. Няма нищо ужасно и неприятно даже да им кажем - знаеш ли, че чух в новините или някъде прочетох, че има нещо ново. То е рисково, не знаем какво му е наличието. Внимавай “, поучава психологът Яна Алексиева от Асоциацията на родителите.

Всяка година измежду подрастващите се появява нова мода синтетични субстанции. А последствията стават все по-тежки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР