Нови сателитни снимки показват, че Русия е продължила да натрупва

...
Нови сателитни снимки показват, че Русия е продължила да натрупва
Коментари Харесай

Русия продължава да трупа сили до Украйна, показват сателитни снимки

Нови сателитни фотоси демонстрират, че Русия е траяла да натрупва силите си в анексирания Крим и покрай Украйна - като в същото време притиска Съединените щати за договаряния за гаранции за сигурност, оповестяват " Ройтерс " и ЕйБиСи.

Изображенията, снимани от основаната в Съединени американски щати компания Maxar Technologies са в развой на инспекция.

Кремъл повтаря, че си резервира правото да придвижва личните си сили на съветска територия , както откри за добре и че западните страни правят провокативни военни маневри покрай границите си.

Лидерите на Съединени американски щати, Европа и Украйна упрекнаха Русия, че от октомври още веднъж натрупва войски покрай границата с Украйна.

Това последва по-ранно малко струпване през април, когато Maxar също пусна изображения.
 Русия организира учения с десантчици покрай границата с Украйна
Русия организира учения с десантчици покрай границата с Украйна

Войниците симулират завладяване на регион като част от настъпателна интервенция

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други международни водачи споделят, че Русия наподобява обмисля офанзива против Украйна още идващия месец - нещо, което Москва неведнъж отхвърля.

Публикуваните изображения демонстрират база в Крим, която Русия анексира от Украйна през 2014 година, цялостна със стотици бронирани транспортни средства и танкове .

Сателитно изображение на Maxar на същата база през октомври демонстрира, че базата е полупразна . В съветския гарнизон е пристигнало ново поделение на равнище бригада.

пристигнали са няколкостотин бронирани транспортни средства , включващи бойни машини на пехотата от серия БМП, танкове, самоходна артилерия и средства за противовъздушна защита.

" През последния месец нашите сателитни изображения с висока разграничителна дарба са следили редица нови съветски разгръщания в Крим , както и в няколко подготвителни зони в Западна Русия по периферията на границата с Украйна ".

В него се показва нараснала интензивност на три обекта в Крим и на пет обекта в Западна Русия , изключително в Елня и Солоти.
 Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява
Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява

Столтенберг прикани Путин да изтегли войските и да обезпечи мирна Коледа за всички, не вижда непосредствена опасност против съдружниците от НАТО

Съединени американски щати предизвестяват Русия да не нахлува в Украйна .

Президентът Владимир Путин тази седмица сподели, че Русия желае да избегне спор, само че се нуждае от неотложен отговор от страна на Съединени американски щати и техните съдружници на настояванията й за гаранции за сигурност.

Москва съобщи, че чака в Женева.

На въпрос за натрупването на съветски войски покрай Украйна, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва работи, с цел да отбрани личната си сигурност .

" Русия движи личните си войски на лична територия на фона на извънредно вражески дейности на нашите съперници в НАТО , Съединени американски щати и разнообразни европейски страни, които правят извънредно недвусмислени маневри покрай нашите граници ", сподели той.
 Блинкън и Столтенберг разискаха разговор с Русия и съюзническа отбрана
Блинкън и Столтенберг разискаха разговор с Русия и съюзническа отбрана

Борел разгласи, че Европейски Съюз се координира тясно с сътрудниците по отношение на гаранциите за сигурност

Байдън заплаши със мощни стопански и други ограничения , в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Това би допълнило глобите, които към този момент бяха наложени поради анексирането на Крим от Москва през 2014 година и нейната поддръжка за продължаващ сепаратистки протест от проруските сили в Източна Украйна.

Американски чиновник сподели, че новите ответни ограничения могат да включват непоколебим надзор върху износа .

Русия желае НАТО да спре разширението си на изток и търси гаранции, че западният боен алианс няма да разположи избрани нападателни оръжия в Украйна и други прилежащи страни.
 На Рождество Путин се хвали с тестване на хиперзвукова ракета
На Рождество Путин се хвали с тестване на хиперзвукова ракета

" Циркон " била поръчител за Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР