Нови санкции за джитите на пътя, предлага МВР да се

...
Нови санкции за джитите на пътя, предлага МВР да се
Коментари Харесай

Идея: При три нарушения на пътя отнемат книжката

Нови наказания за джитите на пътя, предлага Министерство на вътрешните работи да се запишат в разисквания сега нов закон. Предвижда се водачите да остават без брошура при три прегрешения, направени в границите на една година – да вземем за пример минаване на алено, погрешно изпреварване, превишена скорост или приложимост на алкохол, заяви bTV.

Ангел Благоев е получил наказване един месец без шофьорска брошура поради това, че през 2016 година не е дал преимущество на пешеходна пътека. Заради наказването не върви на работа, защото е професионален водач. Не приема и концепциите за дълготрайно лишаване на книжки.

„ Много е една година, това значи хората да останат без самун, без работа ”, споделя той.

Експерти отвръщат, че при три прегрешения за година водачът към този момент влиза в графата на рисковите извършители. От столичния КАТ пък регистрират връх – през 2018 година са отнети 693 книжки. За приложимост на алкохол и опиати са отнети 161 свидетелства.

Някои са хващани да карат пияни по два и по три пъти. Затова новите хрумвания за санкции целят повече надзор над систематичните извършители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР