Нови разпоредби за борба с фирмите "пощенски кутии", подобряване на

...
Нови разпоредби за борба с фирмите "пощенски кутии", подобряване на
Коментари Харесай

Какво реши транспорната комисия в Европейския парламент

Нови разпореждания за битка с компаниите "пощенски кутии ", възстановяване на използването на разпоредбите за каботаж и попречване на измами в автомобилния превоз бяха признати от комисията по превоз в четвъртък. Това гласи формалното прессъобщение на Европейския парламент за гласуването на пакета "Мобилност ".

"Евродепутатите желаят транспортните компании да имат право да реализират доставки в страна от Европейски Съюз три дни след трансгранична доставка, с цел да се усъвършенства изпълняемостта и да им оказват помощ, тъй че да няма "празни курсове ". Сегашните правила разрешават три сходни интервенции в седмицата ", се споделя в известието.

Уточнено е, че комисията е решила, че транспортните средства би трябвало да се зареждат или разтоварват един път на всеки четири седмици в държавата-членка, в която е записано транспортното дружество. Това решение бе един от мотивите за митинга на българските превозвачи в Брюксел.

Намаляване на компаниите с пощенски кутии и корист с микробуси

За да се оправим с въпроса с компаниите "пощенски кутии ", автомобилните превозвачи би трябвало да показват доказателства за обилни действия в държавата-членка, в която са регистрирани. Чрез увеличение на броя на компаниите, които употребяват леки търговски транспортни средства (LCV), членовете на Екологичен потенциал оферират фирмите, употребяващи леки търговски транспортни средства над 2,4 тона за интернационален превоз, също да съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз за превръщането им в авто транспортьор, с цел да се избегне деформиране на пазара.

Проследяване на "черната овца ", понижаване на бюрокрацията и инспекции на спазващите закона компании

Членовете на Екологичен потенциал желаят електронните документи и цифровите технологии да се употребяват по-ефективно, с цел да се облекчи тежестта за водачите и да се понижат времето за инспекция на пътищата. Националните управляващи следва да засилят трансграничното съдействие, с цел да оказват помощ при идентифицирането и съсредоточаването на фирмите с неприятни данни, като в същото време понижат броя на инцидентните инспекции на спазващите закона оператори, се отбелязва също по този начин в известието на Европарламента.

От пресцентъра удостоверяват, че два от отчетите по пакета "Мобилност " не са признати от комисията. Координаторите на комисията следва да преценяват по какъв начин да продължи законодателната самодейност на идната си среща. Конкретна дата и час обаче не е оповестена

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР