Нови проблеми се появиха пред строящия се газопровод "Турски поток".

...
Нови проблеми се появиха пред строящия се газопровод "Турски поток".
Коментари Харесай

Турция не пуска ”Турски поток” към ЕС

Нови проблеми се появиха пред строящия се газопровод "Турски поток ". Въпреки че към този момент е построена половината от морската част на газопровода, "Газпром " към момента не е получил от Турция позволение за сухоземна част на втората тръба, предопределена за Европейски Съюз, заяви "Ройтерс ", като се базира на три източника в сектора. Засега съветската компания има позволение за създаване по суша единствено на тръбата, предопределена за турската стопанска система с потенциал 15.75 милиарда м3 годишно. Другата тръба има позволение само да излезе на турското крайбрежие.
Причината е,че Турция е сложила изискване на "Газпром "-разрешение за сухоземно създаване, против отстъпки от цената на природния газ. Досега концепцията на съветската компания бе тръбата да стигне до България и оттова през Сърбия и Унгария до Австрия и Италия.
В Белград даже нарекоха газовата връзка с България "Сръбски поток ". Без позволение от Турция, втората тръба на "Турски поток " ще бъде замразена и вероятно вкарана в деяние при други условия.
Не е ясно още, кой ще е притежател на газопровода в частта му по суша, ще претендира ли Анкара за такса и каква ще е тя, както и кой ще финансира строителството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР