Нови правила за паркиране в София от 4 януари. И

...
Нови правила за паркиране в София от 4 януари. И
Коментари Харесай

Нови правила за паркиране в София

Нови правила за паркиране в София от 4 януари. И през днешния ден в София „ Синя ” и „ Зелена ” зони няма да работят. От понеделник обаче " Зелена зона " ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни " Синя зона " също ще стартира от 10 ч. и ще завършва в 18 ч. В понеделник стартират да действат и новите елементи на " Зелена зона " в кв. " Яворов " и кв. " Иван Вазов ".

Жителите на квартал " Яворов " от години упорстват кварталът им да стане " Зелена зона ", от понеделник това към този момент ще е реалност и десетките коли, които паркираха където намерят, автоматизирано ще изчезнат.

 

" Това тук не е буферен паркинг на София, а и е по-добре да има повече хора, в сравнение с коли, а това на нищо не приличаше до този миг ", споделя Владимир Гълъбов пред Българска национална телевизия.

Някои от жителите на региона обаче не са удовлетворени от въвеждането на новата " Зелена зона ", тъй като по този начин ще изчезнат някои от паркоместата, да вземем за пример тези в зелените площи.

Освен нова скица за паркиране, улиците в квартала към този момент ще са еднопосочни. Знаците към този момент са сложени, новите колчета ще се инсталират след Нова година, а маркировката ще се прави през пролетта. От Центъра за градска подвижност признават, че сега нямат опция да подобрят паркоместата и по тази причина на доста хора им се постанова да паркират върху тиня.

От понеделник контрольори ще ревизират в градския превоз за редовността на пасажерите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР