Нови правила и санкции, свързани с електрическите тротинетки, гласува транспортната

...
Нови правила и санкции, свързани с електрическите тротинетки, гласува транспортната
Коментари Харесай

Без тротинетки по тротоарите и парковете във Варна

Нови правила и наказания, свързани с електрическите тротинетки, гласоподава транспортната комисия към Общински съвет - Варна. Промените са част от Наредбата за организация на придвижването на територията на общината и са импортирани от групата на ГЕРБ в локалния парламент.

Измененията плануват ограничаване на скоростта на електрическите транспортни средства до 25 км/ч. Водачите няма да има право да ги ръководят по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предопределени единствено за пешеходци. На тези места тротинетките ще може само да се бутат, тъй като позволената скорост там ще бъде до 5 км/ч.

При нарушаване плануванаъа санкция е в размер на 50 лева

Същата е финансовата глоба и за погрешно паркиране. Промените в наредбата плануват възбрана за паркирането в паркове, градини, детски и спортни площадки, зелени площи, пешеходни пространства, спирки на градския превоз и други Собствениците или операторите, които дават електрически тротинетки чартърен, ще бъдат задължени да употребяват софтуерна технология за ограничение на скоростта според от зоните на придвижване, както и за попречване на паркирането отвън избраните за това места.

При нарушаване на ограничаването за скорост имуществената  глоба за юридическите лица ще е сред 500 и 1 000 лв.. За паркиране на електрическо транспортно средство отвън избраните за това места компаниите ще се глобяват с 500 лв., като за наново нарушаване санкцията ще бъде в размер сред 800 и 2000 лв..

Собствениците или операторите, предоставящи чартърен електрически тротинетки, ще бъдат задължени  не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа – в почивни, след установено нарушаване да отстраняват погрешно паркираните транспортни средства. Ако това не се случи, имуществената глоба за юридическото лице ще бъде в размер на 300 лв., а при наново осъществяване – 500 лв..

Гласувано бе измененията в наредбата да влязат в действие след установяване на местата за паркиране и след разгласяването й посредством оповестяване на интернет страницата на Общински съвет – Варна, предава Дарик.
Вносителите от ГЕРБ аргументираха предлагането си за промени с нуждата от основаване на ясни правила при потребление на самостоятелни транспортни средства предвид на непрестанно възходящия им брой.

Друга тематика на днешното съвещание беше строителството на автомагистрала „ Хемус “. От група „ Алтернативата “ излязоха с декларация, че ще упорстват въпросът за дотъкмяване на автомагистралата да се трансформира в приоритет на новата власт във Варна. Те приканиха кмета и локалната власт да стартират интензивно лобиране в посока изграждане на оборудването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР