Нови подробности за кабинета Габриел даде председателят на парламента Росен

...
Нови подробности за кабинета Габриел даде председателят на парламента Росен
Коментари Харесай

Нови подробности за кабинета. Росен Желязков проговори

Нови детайлности за кабинета „ Габриел ” даде ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той разяснява в това число информацията за водени договаряния сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България ” за държавно управление с втория мандат и министър председател на ротация.


-->
„ Аз съм сигурен, че се разискват всички разновидности, като не съм чул някоя от партиите да е изневерила на някои от авансово дадените си поръчки „ червени линии ” за това  с кой мандат, по какъв метод не би могла или кой би могъл да бъде министър председател ", разяснява Желязков в предаването „ На Фокус ” по Нова тв.



" Темата за ротация е една от ексцентричните, от които като че ли имаме потребност, с цел да излезем от омагьосания кръг. дали това е вероятен вид - ще се разбере ", добави той.

" Би било неестествено да кажа, че не знам какво съдържа досието с проектокабинета на Мария Габриел, която тя ще върне на президента в понеделник. Знам, само че не е моментът да го оповестя. При всяко състояние поръчката, която е дадена с номинацията на Мария Габриел и  показаните от нея цели – е ясно, че проектокабинетът носи същото обръщение. Това е насочен към Европа и европейските полезности и послания кабинет, както и справяне с провокациите в страната. Знам които са главните лица в този лист ", акцентира той.

Той акцентира, че лицата в листата на Мария Габриел са неполитически натоварени хора, с висока експертиза и с нужните полезности и добродетели, които насочат ясно обръщение на упованията, както на обществото, по този начин и на политическите сътрудници.

Желязков обаче изрично отхвърли да назове какъв брой ще са министрите посочени от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. „ Има представители, посочени от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Те са малко. От 0 до 5 е техният брой. Ако вземем поради някои особености на тези кандидатури, едната политическа мощ има лек превес. Но при нечетните цифри постоянно е по този начин – един има превес. Особеността е желанието за европейско бъдеще ”, акцентира той.

На въпрос ще успее ли този проектокабинет да завоюва недостигащите пет глава в пленарна зала той отговори: „ Ние доста ясно декларирахме, че няма да търсим гласове по настрана. Така както беше в 48-ото Народно събрание. Не търсим и някаква аритметика под формата на неприсъствие, неучастване в гласоподаване, нито на съвестта на хора, размислили през последните дни. Това не би било чисто политическо решение. Разчитаме на две неща. Първо – разчитаме на политическата поддръжка, която ни е дадена към сегашния миг. Нашата упоритост е да осъществяваме мандат и то в името на това България да има постоянно държавно управление. Защото нови избори – за шести или за седми път, ще крушират въобще разбирането в България, че парламентарната народна власт действа ”.

Желязков акцентира, че в тази политическа аритметика има два разновидността. „ Единият е до понеделник да не съумеем да получим ясни послания от партиите, които вземат участие във взимането на решения, за това, че не биха подкрепили кабинет с първия мандат. Другия вид е – да се случи това, което стана с проекокабинета на професор Габровски. Това са двата разновидността. Но сме длъжни, като първа политическа мощ, да внесем и ще внесем проектокабинет ”.

По мотив завъртялата се в медийното пространство информация, че в границите на неделния ден да се водили диалози сред водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов Желязков бе безапелационен, че такива срещи са се „ водили през вчерашния ден, водят се през днешния ден, ще се водят и на следващия ден ”. „ Това са напълно естествени политически съвещания ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР