Нови подробности продължават да изплуват около дипломатката Красимира Трифонова, която

...
Нови подробности продължават да изплуват около дипломатката Красимира Трифонова, която
Коментари Харесай

Дипломатката Красимира ухажвала бизнесмен в Тайланд, обвинила го в контрабанда след като не й вързал 

Нови детайлности не престават да изплуват към дипломатката Красимира Трифонова, която е упрекната, че дружно с щерка си, е удушила шурей си. Дипломатическото й минало става все по-мътно, а новото разобличаване се разигпало в Тайлнад, където тя уредила на работа и майка си.

Двете дами са в консулството ни в Банкок до 2011 година, след което посолството е закрито. Това се случва поради скандал, провокиран от самата Трифонова.

Тя насочва недоказани обвинявания, че е жертва на секстормоз от страна на посланика

Този път потърпевшият е бил български предприемач, който преди 15 години работел в Тайланд. Той постоянно имал работа с консулството. Според негови по-късни разбори от документите и преписките в консулството било станало ясно, че той е състоятелен. Мъжът разполагал с много средства и това евентуално е повода да бъде вкаран в скица.

Майката на Красимира, която била наета в консулския отдел, почнала да заговаря предприемача по персонални въпроси. Канела го на посетители под претекст, че имат хубава ракия от България и че Красимира ще се радва да си поддържат връзка.

Майката правела и не толкоз скрити подмятания, че с дъщерята могат да си харесат

Българинът, който бил влюбен в локално момиче, за което по-късно се оженил, отклонил всички предложения и дал да се разбере, че няма интерес нито към дъщерята, нито към майката.

Когато се прибрал в България обаче, бил задържан.

Оказало се, че против него е пуснат донос за контрабанда на артикули от Тайланд

След два дни в ареста му се показала адвокатка, която си предложила услугите и първо си споделила хонорара. Тя се оказала родственик на Красимира Трифонова, а както предприемачът открил по-късно, доносът бил пуснат от нашето консулство в Тайланд, където работели единствено Красимира и майка ѝ.

54-годишната Красимира Трифонова, упрекната, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в Министерство на външните работи

“МВнР е осведомено за случай на чиновник, против който има формирано наказателно произвеждане. Предприети са дейности за премахване на служителя от системата на Министерство на външните работи. Оказва се нужното подпомагане на проверяващите органи по случая ”, споделят от министерството.

 Трифонова е посланик с над 30 години стаж

През 2008 година тя работи като консул на България в Тайланд. Покрай това ѝ предопределение същата година избухва скандал, откакто тя подава сигнал против новодошлия тогава дипломат Камен Величков за полов тормоз. Първо по случая е изпратена инспекция от Външно, а най-после посолството е закрито. Трифонова подава тъжба против Величков и в Комисията за отбрана от дискриминация, само че Комисия за защита на конкуренцията не намира никакви доказателства.

Служители от посолство пък описват, че на Трифонова никак не й харесало да има шеф

Затова се опитвала да изгони Величков.

Тялото на 44-годишния Пейо Пеев беше открито на 19 януари в кола на Витоша. Имало е опит да бъде разпален, с цел да се заличат следите. Убит е в София, пред дома на Габриела. Според следствието е удушен от тъща си Красимира, която е някогашен посланик. Тя била на задната седалка в колата, а Пейо – на шофьорското място. Дъщерята Габриела е затискала вратата на автомобила, с цел да не избяга. Тя също е имала политическа кариера. Мотивът за закононарушението е спор дали едно от децата на двойката е от убития мъж. По случая са се водили и правосъдни каузи.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категорията Крими&Темида 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР