Нови опашки за пенсии се извиха пред пощите в страната.

...
Нови опашки за пенсии се извиха пред пощите в страната.
Коментари Харесай

Големи опашки за пенсии се извиха пред пощите в страната СНИМКИ

Нови опашки за пенсии се извиха пред пощите в страната. От сутринта пенсионери се редят пред клоновете в Пловдив. Пред пощенския клон на най-населения регион в Пловдив - регион Южен пенсионерите са се наредили пред вратите на пощата още от ранни зори.

За част от тях това е дежавю, откакто предишния месец още веднъж станаха заложници на казуса със софтуера, който тогава забави изплащането на пенсии и великденски добавки.

Заради последствията от хакерската атака пенсиите в „ Български пощи “ ще се изплащат ръчно по ведомост и през месец май. С оглед облекчение на процеса по ръчното погашение на пенсии, Български пощи молят пенсионерите да посещават за задачата единствено пощенските станции по непрекъснатия си адрес, регистриран в Национален осигурителен институт.

Важно е да се съблюдават авансово оповестените във всяка пощенска станция графици и е целесъобразно клиентите да не идват единствено в утринните часове.

Заради трите почивни дни за Гергьовден – 6 май, постоянното погашение на пенсиите и добавките към тях за май т.г. стартира през днешния ден и ще продължи до 20 май (петък).
Пенсионерите, които получават парите си по банков път обаче към този момент са ги получили.

Едновременно с пенсиите още веднъж ще бъдат направени и спомагателните заплащания, които не съставляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, само че нормативно е открито да се изплащат по реда, очакван за пенсиите – така наречен „ коронавирус добавка “ от 60 лева и разликата сред общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 година и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 година
Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще се прави по график, авансово разгласен във всяка една от тях.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР