Нови мерки срещу пияните и дрогираните шофьори. Те ще получават

...
Нови мерки срещу пияните и дрогираните шофьори. Те ще получават
Коментари Харесай

Нови мерки срещу пияните и дрогираните шофьори

Нови ограничения против пияните и дрогираните водачи. Те ще получават санкции даже и да откажат проучване в болница. Освен това ще заплащат от джоба си кръвните проби. Правилата са написани в нова разпоредба на Министерство на вътрешните работи и здравното министерство, която към този момент е в действие, съобщи БТВ.

Методиката, по която се взимат кръвни проби от пияните и дрогираните водачи, се трансформира напълно. От всеки извършител ще се взима контролна проба, която ще се съхранява 12 месеца. Ако недоволните ги оспорват в съда, ще се прави втори тест в две разнообразни лаборатории. И не от един от един доктор, както беше до момента, а от комисия. Така ще се сведе до най-малко рискът пробите да се подменят.

Ако пийнал или дрогиран водач откаже кръвна проба, ще минава на тест със стационарен дрегер. Това са единствено част от новите правила, които няма да разрешат на нарушителите да се измъкват от наказателна отговорност. „ Заигравката беше, че се оспорваше безусловно всичко. Оспорваше се кой е взел тестът. Оспорваше се с какво е почистено мястото, в което е забита иглата. Оспорваше се съдът, в който се съхраняват”, изясни Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Експертите регистрират и взрив на водачите, които карат дрогирани. През 2016 година най-вече са хванатите да карат след приложимост на канабис и амфетамини, а най-голяма е групата на нарушителите, които са сред 18 и 24 години. С други думи, най-неопитните нарушават разпоредбите най-често.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР