Нови кадри от бруталното убийство на около 180 кита на

...
Нови кадри от бруталното убийство на около 180 кита на
Коментари Харесай

Кадри от брутално убийство шокираха света

Нови фрагменти от бруталното ликвидиране на към 180 кита на Фарьорските острови шокираха света. Традиционният лов, наименуван " grindadrap ", се организира всяка година сред юли и септември и окървавява водите край самостоятелния архипелаг, който се намира в рамките на кралство Дания в северната част на Атлантическия океан.

Рибарите се качват на дребни лодки, с цел да се приближи до групи от китове и даже делфини, видяни наоколо до сушата. С помощта на куки, въжета и ножове ловците стартират да ги изтикват до крайбрежията и плитките заливи. След това прекъсват гръбначния мозък на животните благодарение на обичайните китоловни ножове.
Тази година ужасяващото шоу продължи час и половина, като беше снимано по какъв начин един от китовете се бори за живота си, до момента в който трима мъже го влачат през водата, заяви unilad.co.uk, представен от Dir.bg.
Според правозащитни организации, които всяка година се борят тази традиция да бъде прекъсната, годишно на Фарьорските острови се избиват до към 1000 китове и делфини. Всичко това обаче става с разрешението на локалните управляващи, защото по този метод локалното население от към 48 000 души се изхранва от епохи. Отглеждането на зеленчуци и зърнени храни там е съвсем невероятно. Затова китолов се организира още от 10 век.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР