Нови изследвания показват, че използването на социалните медии може да

...
Нови изследвания показват, че използването на социалните медии може да
Коментари Харесай

Социалните медии водят до хранителни разстройства, сочи проучване

Нови проучвания демонстрират, че потреблението на обществените медии може да ускори патологията на питателните разстройства измежду младежите. Проучването прави преглед за връзката сред потреблението на обществени медии, облика на тялото и питателните разстройства при младежи на възраст 10-24 години.

Недоволството от облика на тялото и патологията на питателните разстройства измежду младежите нарастват. Приблизително 13% от младежите изпитват хранително разстройство до 20-годишна възраст, а 15–47% поддържат нарушени хранителни знания и държание. Проучванията сочат, че потреблението на обществените медии може да бъде частично отговорно.
-->
За да разрешат задоволителна дълбочина на разбора и документиране на самостоятелните разлики, учените вършат изследвания, включващи младежи (на възраст 10–24 години). Те са изучавали всяка платформа за обществени медии, само че не и тези, които се концентрират върху средствата за всеобщо осведомление и/или потреблението на интернет. Проучванията, изследващи интервенциите в обществените медии и облика на тялото/резултатите от нарушено хранене, бяха изключени, защото бяха отвън обсега на прегледа.

В изследванията аргументите за потребление на обществените медии включват: ръководство на самоличността, напасване с другари, издание на наличие за противоположна връзка от връстници и търсене на материали за загуба на тегло, фитнес или хранителни разстройства.

Доказателства от 50 изследвания в 17 страни демонстрират, че потреблението на обществените медии води до вреди на самочувствието и самооценката на младите девойки, фактор е за насърчаване на нездравословно отношение към храната. Изводите са, че колкото повече младите прекарват в интернет, толкоз е по-голяма е вероятността да се разболеят от булимия или анорексия.

Резултатите посочили, че тинейджъри, които прекарват повече време в обществените мрежи, страдат по-често от булимия, анорексия, занижена физическа оценка за тялото си, отрицателен метод към храненето, както и са по-склонни да съблюдават строги диети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР