Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало

...
Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало
Коментари Харесай

Терзиев: Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно

" Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало да има. Но ще изчакаме решението на съда. Не мога да иззема работата на магистратите. Ще се съобразим с решението им. Но все пак се вижда ясно, че в случай че има някой ощетен, то това съм аз. Тъй като моят брой гласове би повишен при едно броене. Но това не е нито в моя, нито във фокуса на екипа ми. Ние се борим с ежедневните проблеми на София ". Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " кметът на София Васил Терзиев, разяснявайки оспорените в съда резултати от съперника му на балотажа на локалните избори Ваня Григорова.

По мотив избора на ръководител на Столичния общински съвет и на комисиите, от които ПП-ДБ-СС получи единствено една, той беше безапелационен, че „ е бил изработен опит да има спирачка за всичко, което ние вършим ". „ Това, което няма да чуете от мен, е да се извинявам и да споделям какъв брой е мъчно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е военачалник без войска и не е безгласна писмен знак ", уточни той.

И добави: „ Дори да не ни е елементарно, ние отново имаме принадлежности. Кметът има естрада. Когато една концепция е добра и е обоснована, ще се наложи на другата страна да изяснява за какво я неодобрява. Прозрачността лекува най-добре всички недъзи. Това, което можем да създадем, е да даваме публичност. Някои хрумвания ще се осъществят по-трудно, в сравнение с би ни се желало, само че имам вяра, че крайният резултат ще е позитивен. Защото ще има по-голяма бистрота в това, което прави общината ".

Според Терзиев едно от нещата, които са значими и върху които партията му няма да има надзор при настоящото систематизиране на комисиите в СОС, е какво ще се случи с общинските сдружения. „ Това, което можем да създадем, е да даваме публичност и да демонстрираме проблемите. Разпределението на това кой защо дава отговор постанова СОС да задвижи промяната в тези сдружения. Тоест, в случай че желаеме цялостна проверка, това не може да стане без предпочитание от страна на градския парламент. Това ще бъде тест за това къде са клубовете по ползи в СОС ", акцентира той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР