Нови инвеститори вече изпълняват и продават имоти с чиста жилищна

...
Нови инвеститори вече изпълняват и продават имоти с чиста жилищна
Коментари Харесай

Вдигат комплекс с английски къщи в Първенец СНИМКИ

Нови вложители към този момент извършват и продават парцели с чиста жилищна повърхност без общи елементи. Тази процедура е одобрена в Европа и в страни като Израел. Там клиентите от дълго време не се доверяват само на чертежите на архитектите, а сами на място мерят квадратурите на жилищата, които купуват.

Точно това е верният метод при продажбите и той би трябвало да се наложи и у нас, настояват от „ Ес Ти Девелъпмънтс ”, строителна компания, която влага в по-луксозни къщи в с. Марково, Първенец и Коматево, както и на територията на Пловдив.

До месец те започват най-новия си план „ Рейнбол Резиденс ” - комплекс от пет двуетажни редови къщи в самото начало на село Първенец. Само на 3 км от Пловдив и на 10 км от идеалния център на града, прецизират вложителите.

Наблизо, към този момент с акт 14, е различен техен жилищен комплекс - с три редови здания всяка с по 4 жилища, общо 12 жилища, всяко едно с съседен двор. В имот от 1859 кв. м те строят типичните, долепени една до друга, къщи от британски вид, които могат да се видят в страни като Англия и в Америка. „ Плюсовете на този вид комплекси са, че те са хибридна конструкция сред еднофамилна къща и жилищен блок, нещо като „ водоравен блок ”, изясняват от „ Ес Ти Девелъпмънтс ”. Комплексът е с следен достъп, само че без такси за поддръжка и ръководство, добави той. Жилищата са общоприети, от 84 кв. м до 98 кв. м, на две равнища с две спални и баня - на второто равнище и предверие, плюс всекидневна с ъгъл за готвене - на първото. „ Различното е, че зидовете нямат носеща функционалност. Така всеки клиент може да преустрои жилището си когато и да е ”, прецизират от екипа.

Проектантът на къщите, арх. Иван Иванов, е профилиран в известното в последно време нулево и пасивно строителство. Къщите са проведени по този начин, че да усъвършенстват оптимално разноските на своите жители. Специален подробност понижава шумовите талази сред модулите, а ориентацията им е на югоизток, към Родопите. Това обезпечава влизането на доста естествена светлина и нараснал комфорт на обитаване. За да се реализира повече автономия на живеещите, сред жилищата е планувана 10 см шумоизолация от каменна вата. Фасадите са с бяла мазилка и каменна (тухлена) обшивка от натурален камък, покривът е двускатен, с керамични керемиди.

Комплексът има връзка към селищната канализация, като за всяко жилище е обезпечена обособена връзка с нея, за отводняването на мокрите пространства и кухненската част. Помислено е и за положителната вентилацията на домовете - всяка баня е с отваряем прозорец и специфична (вентилационна) тръба, която изхвърля влажния въздух от мокрото помещение. В парцела с повърхност от 1859 кв. м са планувани 24 паркоместа (по две на жилище).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР