Нови и сякаш все по-потресаващи убийства на жени разтърсиха Турция

...
Нови и сякаш все по-потресаващи убийства на жени разтърсиха Турция
Коментари Харесай

Млада инфлуенсърка бе наръгана 30 пъти с нож от съпруга си

Нови и като че ли все по-потресаващи убийства на дами раздрусаха Турция през последните дни на фона на разминаващи се данни за броя на жертвите в статистиките на формалните управляващи и неправителствените организации.

Поредното име в черната статистика е това на 26-годишна туркиня от Анталия, която не съумя да се скрие от брачна половинка си, с който е била в бракоразвод, до момента в който той я е преследвал с нож. Сюмеййе Явлак е убита от 32-годишния Мехмет Явлак, татко на единственото ѝ дете. Мъжът пристигнал в супермаркета, където дамата работела, и почнал да я гони с нож. Тя потърсила избавление в склада, само че брачният партньор ѝ разрушил вратата и я наръгал неведнъж в региона на сърцето, след което избягал.

Подобни случаи не са нещо извънредно по страниците на турските вестници. Само през последните няколко дни разтърсващи разкази за убийства пристигнаха и от други места в страната.

В град Нигде, Централен Анадол, 43-годишната майка на 5 деца Нукет Гезерекая бе убита от брачна половинка си с револвер по време на фамилен спор. Няколко дни по-рано мъж на 26 години умъртви 23-годишна жена в Текирдаг, като я удуши с електрически кабел едвам на третата им среща. Двамата се срещнали преди месец и половина. По личните му показания мотивът за убийството е бил, че дамата му признала, че не го обича и споделила, че желае да се разделят.

В Истанбул YouTube звездата Мерве Везироглу Йълдъръм е била намушкана с нож на над 30 места от брачна половинка си след спор у дома. В разгара на кавгата мъжът взел нож за плодове, с който нанесъл 32 порезни рани на брачната половинка си. Жената, проектант по обучение, е била настанена в болница, където лекарите са съумели да я върнат към живота. Вярна на привързаността си към обществените мрежи, няколко дни по-късно тя качи фотография на ръката си с голям брой хирургически шевове, написа Българска телеграфна агенция.

" Вашите молебствия и обич доближиха до мен. Много ви благодаря. По знамение оцелях, ще ми би трябвало време, с цел да бъда като преди ", написа дамата и изрече признателност на лекарите, които са я избавили. " Има доста неща, които желая да ви опиша, дано малко се възстановя ", добавя тя в поста.

Експерти считат, че сексистките обществени правила в страната са измежду водещите фактори за ширещото се събитие. В едно доминирано от мъже общество е необятно публикувана концепцията, че дамите са по-нисши от мъжете и че мъжете имат право да се месят в живота на дамите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР