Нови данни излязоха днес за един от арестуваните българи в

...
Нови данни излязоха днес за един от арестуваните българи в
Коментари Харесай

Университетът в Куинсланд, Австралия опроверга биографията на арестувания в Лондон българин Орлин Русев: Човек с такова име не е завършвал тук

Нови данни излязоха през днешния ден за един от задържаните българи в Обединеното кралство по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, съобщи БТВ.

В профила си в LinkedIn 45-годишният Орлин Русев - считан за началник на групата, е показал, че сред 1997–2001 година е учил в влиятелния Технологичен университет в Куинсланд, Австралия.

След инспекция представител на образователното заведение съобщи за bTV, че „ няма данни някой с това име да е приключил университета “.

" Мозъкът " на българите, арестувани за шпионаж, е обвързван с огромен финансов лъжец в Германия Марсалек е търсен в Германия след кражбата на близо 2 милиарда $ Отново в LinkedIn Русев твърди, че управлява софтуерен бизнес, обвързван с „ разузнаване на сигнали и сигурност на връзките “, макар че компанията е прекратила този си бизнес преди съвсем две години.

По-рано стана ясно, че през компанията си Русев е предоставял съоръжение за наблюдаване на Ян Марсалек, който стои зад една от най-големите финансови измами в Германия.

През 2020-а Марсалек бяга с частен аероплан, който кацна в Минск. Смята се, че оттова е отведен в Москва от съветското външно разузнаване. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР