Нови 4957 случая на заразени с коронавируса са засечение с

...
Нови 4957 случая на заразени с коронавируса са засечение с
Коментари Харесай

5000 заразени за втори пореден ден, спешни медици излизат на протест

Нови 4957 случая на инфектирани с ковид са засечение с 22 264 теста, което демонстрира стремително нарастване на % позитивни проби, който към този момент е 22,3%. В пика на пролетната вълна от английския вид процентът положителни проби досгтна за малко 25%, само че тогава се правеха доста по-малко проби.

Починалите за последните 24 часа са 124, от тях 95% са неимунизирани. Сред новозаразените неимунизираните са 85%.

В болница са признати за лекуване 895 за един ден, като 89.6 % от тях не са имунизирани. Хоспитализираните общо са 6377, а 558 от тях са в интензивни отделения.

За миналото денонощие са сложени 9097 дози ваксини, а имунизираните жители са 1.393 милиона души. Малко над 20% от популацията.

Междувременно за сряда бе призован митинг на лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ в цялата страна.

Той ще се състои от 12:00 ч., пред Министерството на здравеопазването, оповестиха уредниците от Синдикат " Здравеопазване " към Народно събрание " Защита ".

Поводът за демонстрацията е неразбираемата заповед за погашение на спомагателни хонорари за работа в изискванията на пандемия, която води до незаслужено и субективно систематизиране на спомагателните хонорари. Медиците настояват, че някои техни сътрудници незаслужено са лишавани от полагащатото им се заплащане.

“Това основава всеобщо неодобрение и напрежение в обособените незабавни центрове и Коронавирус отделенията в лечебните заведения “, се споделя в позицията на синдиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР