Нови 3D радари ще пазят небето ни, военното министерство започва

...
Нови 3D радари ще пазят небето ни, военното министерство започва
Коментари Харесай

Нови 3D радари ще пазят небето ни


Нови 3D радари ще пазят небето ни, военното министерство стартира договаряния. Министерството на защитата е поканило за договаряния френската компания „ Талес “. Тя би трябвало да достави новите трикоординатни радари за Военновъздушните сили.
Преговорите с „ Талес “ ще стартират
след даване и утвърждение от органите по сигурност на информацията на документи, за достъп до класифицираната информация. Ако не бъде реализирано единодушие с класирания все още преди всичко участник, процедурата може да продължи с договаряния с класирания на второ място участник.
Проектът за „ Придобиване на нови трикоординатни радари “
планува придобиването на 7 нови радари. Изпълнението на плана включва придобиване на информационни и криптографски устройства и консолидиране на хардуерни и софтуерни артикули в системата за командване и ръководство на Военновъздушни сили.
Преди дни някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов
разкритикува Тодор Тагарев, че ден след подаване на оставка на държавното управление е подписал писмата до всички участници в процедурата. Каракачанов означи, че няма яснота как е получен резултатът, който дефинира „ Талес “ за снабдител на седемте радара, само че предизвести, че „ бюджетът е ощетен
най-малко с няколко десетки милиона лв. “.
В четвъртък министърът на защитата Тодор Тагарев сподели, че в диалозите е било реализирано понижение на цената с 25% от поръчката с индикативна цена от 400 млн. лв..
За резултатите от състезанието са били известени
другите 4 участници от Съединени американски щати, Италия, Израел, Испания. Две от фирмите са заявили отвод от присъединяване в процедурата.

Доставката на новите радари е значима за потреблението на новите изтребители ф-16. Първите машини се чакат напролет на 2025 година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР