Novavax и Серумният институт на Индия, с който си партнира

...
Novavax и Серумният институт на Индия, с който си партнира
Коментари Харесай

Ваксината на Novavax получи първо одобрение за спешна употреба

Novavax и Серумният институт на Индия, с който си партнира в основаването на ваксина против COVID-19, получи първото си утвърждение за незабавна приложимост от Индонезия, съобщи „ Ройтерс “.

Вече са подадени заявки за незабавна приложимост и до Европейската организация по медикаментите, както и до здравните управляващи в Австралия, Англия, Индия и Канада.

За Индонезия препаратът ще бъде създаден от Серумния институт, който е и най-големият производител на ваксини в света. Първите доставки се чака да бъдат изпълнени скоро. Страната би трябвало да получи общо над 20 млн. дози.

Ваксината ще се продава под марката Covovax. Novavax и Серумният институт се ангажираха дружно да обезпечат повече от 1.1 милиарда дози по програмата КОВАКС за еднакъв достъп до ваксини, ръководена от Световната здравна организация.

Novavax забави подаването на документи за утвърждение в Съединени американски щати, а предишния месец изданието „ Политико “ заяви, че компанията е изправена пред проблеми с производството и качеството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР