Новата учебна година за всички ученици от началните и средните

...
Новата учебна година за всички ученици от началните и средните
Коментари Харесай

Със здравен протокол на училище: Учебната година в РСМ започва присъствено

Новата образователна година за всички възпитаници от началните и междинните учебни заведения в Северна Македония стартира през днешния ден с физическо наличие и условие за специфични здравни протоколи, оповестява електронното издание на вестник „ Независен “. Изключение ще има за гимназиите в Тетово и Гостивар, където преподаването ще се прави онлайн през първите 14 дни от образователната година, а в Кичево и Струга - през първите седем дни. След края на този интервал, както държавното управление в Скопие разгласи през вчерашния ден, ще бъдат признати нови ограничения в сходство с развиването на обстановката, съобщи организация „ Фокус “.

Според министъра на образованието и науката Мила Чаровска преподаването с физическо наличие е от огромно значение освен за процеса на учене и социализация, само че и за опазването на менталното здраве на учениците.

В изявление Чаровска акцентира, че министерството има проект за опазване на стабилно ситуацията в образователните заведения. Съгласно думите ѝ, образованието в класната стая няма друга по-добра опция, която да задоволи интереса на учениците и да освободи родителите от спомагателни терзания и отговорности. Присъственото образование също по този начин поддържа удовлетвореността и мотивацията за ангажираност в работата на самите учители.

Тя уточни, че с цел да се поддържа ситуацията, е належащо напълно да се съблюдават епидемиологичните ограничения от всички участници в просветителния развой, от възпитаници, учители, родители, освен в учебните заведения, само че на всички места на открито.

По време на вчерашното си посещаване в главно учебно заведение в община Чаир, министърът сподели, че Министерството на образованието и науката е изцяло квалифицирано за всички сюжети за образователната 2021/2022 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР