Новата суперзвезда на българската политика Ваня Григорова има строен план

...
Новата суперзвезда на българската политика Ваня Григорова има строен план
Коментари Харесай

СЕНЗАЦИЯ: Ваня Григорова прави партия!

Новата суперзвезда на българската политика Ваня Григорова има строен проект за бъдещето си, в случай че не успее да стане кмет на София, научи „ Уикенд ” от нейни сподвижници. Кандидатът за столичен градоначалник съвсем несъмнено ще сътвори своя лична партия, към която ще се влеят стотици леви хора, както и синдикалисти.

Григорова дебютира с гръм и тропот в борбата за кметския стол на столицата. Тя бе издигната от софийската организация на Българска социалистическа партия и получи мощна поддръжка от столичния актив, както и най-вече номинации. Въпреки че Корнелия Нинова намерено не я долюбва, нямаше метод да не поддържа кандидатурата й за кмет – просто устава на Българска социалистическа партия е подобен.

Прави усещане обаче, че централата на партията намерено саботира акцията на Ваня. Според източник на „ Уикенд ”, от „ Позитано ” 20 споделили на довчерашната синдикалистка, че нямат никакви средства и не могат да обезпечат акцията й. Дали й единствено 40 000 лв., които не стигат за нищо – даже за плакати.

Реклама

Партийният орган в. „ Дума ”, който продължава да излиза в мощно сведен тираж, пък не е разгласил нито едно изявление с нея, не е поместил и една дума за самодейностите й, нито пък е отпечатал рекламно каре – като че ли Григорова въобще не е претендент на Българска социалистическа партия, а на някоя вражеска партия. Заповедта за бойкот на кандидатката за кмет на София била издадена персонално от лидерката Корнелия Нинова.

„ Корнелия намерено ревнува Ваня от известността й. Тя се тормози, че на следващия ден Григорова може да изиска да бъде водач на партията ”, разясняват социалисти. Самата Ваня Григорова обаче отхвърли да има сходни упоритости и съобщи, че даже да желае, няма по какъв начин да стане – устава на Българска социалистическа партия й го не разрешава.

Затова пък, безапелационни са източниците ни, след изборите ще се работи интензивно по проект да се разгласи основаването на нова лява партия, от каквато несъмнено има потребност. Тя щяла да е нещо като партия на труда и на работещите хора. Според осведомени, зад тази концепция щял да застане и президента Румен Радев.

На този стадий обаче най-важната борба за Ваня Григорова са локалните избори. Популярността на някогашната съветничка на водача на КТ „ Подкрепа ” нараства лавинообразно – тя дебютира като претендент за кмет със скромните 9%, а сега социологическите изследвания й дават сред 18 и 23%. Някои даже считат, че е изцяло допустимо не Антон Хекимян, а точно тя да отиде на балотаж против Васил Терзиев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР