Новата стихосбирка на поета и драматург Елин Рахнев - Зелда“

...
Новата стихосбирка на поета и драматург Елин Рахнев - Зелда“
Коментари Харесай

Елин Рахнев се завръща с нова стихосбирка в Пловдив



Новата стихосбирка на поета и драматург Елин Рахнев - „ Зелда “ ще бъде показана довечера изложба U PARK. 

Пловдивската премиера в „ Код алено: литература “ ще бъде със специфичното присъединяване на  художниците Атанас Хранов, Иван Шишков, Илия Йончев, Румен Жеков, Станимир Видев, които ще четат стихове от книгата, и музикалното присъединяване на Иванка Шекерова и Евелин Демирев. 

Началото е в 19 часа. 

След паметната „ Канела “, Елин Рахнев се завръща, с цел да изкрещи през шепот, че поетите се раждат на 100 и умират на една, да възпее безконечната горест по Скоти Фицджералд. Думите в „ Зелда “ постоянно ще ни спомнят за обичните ни мъртви поети, за нюансите на тихото в нас, за тези непостижими „ тонове есен “, които непрестанно повишават „ децибелите на тъгата ни “.

„ Зелда “ е есенна книга. Топла и мека. Книга за чупливите и мълчаливците, за неспособните да се оправят със света, гласят отзивите на рецензията..

Всичко ти обичам. Ама всичко. Всичките артерии и вени. Всичките неврози и възторзи. Принципното противоречие с близките. Фигуралната хармония във роклите. Бриза тъкмо след въздишката. Дефилето на сълзата над усмивката. Прелетната партитура на клепачите. Ретрото изключително във шапките. Есента припаднала измежду кожата. Скръбния шансон в походката. Росата на дъха ти след тъгата. Пепелното его. Суетата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР