Новата сграда на Карин дом във Варна ще бъде построена

...
Новата сграда на Карин дом във Варна ще бъде построена
Коментари Харесай

Карин дом обяви международен конкурс за нова сграда

Новата постройка на Карин дом във Варна ще бъде издигната след провеждането на интернационален архитектурен конкурс, разгласи изпълнителният шеф на едноименната фондация Мая Донева. Проектите ще бъдат оценени от експертно жури.

В заданието е закрепено, че постройката би трябвало да разполага с под земята паркинг, да е висока до 5 етажа и да дава отговор на всички модерни стандарти за икономисване на енергия. Освен това пространствата би трябвало да обезпечават удобна среда за работата с деца и родители.

Теренът за новата постройка е възложен на Карин дом безплатно от община Варна, добави Донева. По думите й средствата за осъществяването на плана са обезпечени от датските фондации VELUX. Архитектите, които ще се включат в състезанието, би трябвало да се съобразят, че сумата за построяването на постройката е почти 2 милиона лв..

Срокът за представянето на плановите оферти е 19 февруари 2020 година, сподели още Донева. Журито ще ги прегледа и оцени в интервала 29 февруари - 4 март. Наградата на спечелилия първо място е 5 хиляди евро. Авторите на класираните на втора и трета позиция планове ще получат по 3 и по 2 хиляди евро.

Очакванията са действителният градеж на новата постройка на Карин дом да стартира през есента на 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР