Новата седмица ще е с неустойчиво време и чести превалявания,

...
Новата седмица ще е с неустойчиво време и чести превалявания,
Коментари Харесай

Идат дъждове и градушки

Новата седмица ще е с неустойчиво време и чести валежи, присъщи за късната пролет – с гръмотевици и риск от градушки.

В понеделник над страната минава леден атмосферен фронт с навлизане на студен въздух от североизток, оповестява Нова телевизия.

Валежите се движат от север на юг, като на множеството места са относително краткотрайни, в избрани моменти интензивни, с гръмотевици.

От обяд до вечерта в Северна България ще понижават и стопират, до момента в който в югозападните региони ще продължат с по-бурна гръмотевична интензивност.

Има нараснал риск от градушки.

Вятърът ще е ветровит и по-осезаем в южната половина на страната. Дневни температури в понеделник – от 25 до 30 градуса.

Във вторник и сряда времето ще е по-спокойно.

В първия ден по-значителна облачност с превалявания ще има към крайбрежието, а в средата на седмицата – в Югозападна България и тук-там по Черноморието.

В четвъртък и петък предстоящите превалявания ще са на повече места в страната, само че без Добруджа.

Ще има гръмотевични стихии с риск от градушка.

Почти през цялата седмица дневните температури ще се движат сред 25 и 30 градуса, като едвам в самия завършек на интервала леко ще се покачат.

През почивните дни се чака оформянето на област с ниско атмосферно налягане над Черно море.

Ако това се случи, нейната външна страна ще задържа облаци с периодически валежи към крайбрежието със мощен север-североизточен вятър.

Между 15 и 20 юни метеорологичните модели позволяват обособяването на средиземноморски циклон. Ако неговата траектория се резервира, на доста места в страната ще има превалявания.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР