Новата седмица не започне добре за най-добрия български тенисист. Григор

...
Новата седмица не започне добре за най-добрия български тенисист. Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров със спад - вече е шести в света

Новата седмица не стартира добре за най-хубавия български тенисист. Григор Димитров се разсъни с неприятната вест, че към този момент публично е отвън Топ 5 на международния хайлайф.

Григор записа спад в ранглистата на АТР и към този момент е шести. Това стана факт поради напредъка с две позиции на Хуан Мартин дел Потро, който игра полуфинал на „ Ролан Гарос “. Кулата от Тандил към този момент е с 5080 точки и изпревари и четвъртия досега Марин Чилич. Хърватинът към този момент е пети с 4950 точки, а българинът има 4870 т.

В Топ 10 има още една смяна. Доминик Тийм (Австрия), който през вчерашния ден загуби финала на „ Ролан Гарос “ от Рафаел Надал се изкачи на седмо място с 3835 точки, измествайки Кевин Андерсън (ЮАР).

Началото на седмицата сервира на Григор Димитров още една неприятна вест. Григор към този момент е отвън първата десетка на кандидатите за присъединяване във финалния за годината шампионат в Лондон. Както е известно, българинът победи в британската столица в края на 2017 година е настоящ първенец от шампионата, написа "Блиц ".

Хасковлията беше преместен от челната десетка от Диего Шварцман, откакто аржентинецът доближи до четвъртфиналите на „ Ролан Гарос “ и прогресира с шест позиции в класацията, с цел да заеме десетото място. Двамата с Григор имат по 1365 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР