Новата роля на Русия очерта американският политик, дипломат и експерт

...
Новата роля на Русия очерта американският политик, дипломат и експерт
Коментари Харесай

Кисинджър посочи новата роля на Русия. Ще я приеме ли Западът?

Новата роля на Русия очерта американският политик, посланик и специалист по интернационалните връзки Хенри Кисинджър. Бъдещето на взаимоотношенията сред Европа и Русия би трябвало да се вземат доста съществено. Русия е била част от европейската история цели 500 години. Тя е била част от всички огромни рецесии, също по този начин, участник в едни от най-големите победи в европейската история, сподели Кисинджър в изявление за бТВ.

Затова, когато се откри излаз от войната, би трябвало да бъдат възобновени връзките с Русия, предложи политикът, който бе консултант по националната сигурност на Съединените щати и държавен секретар при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд.

И един главен въпрос ще би трябвало да откри своя отговор - дали Русия ще бъде част на Европа, или ще бъде придатък на Азия край границите на Европа. Смятам, че задачата на западната дипломация, както и на съветската, би трябвало да бъде да се върнат назад към онази историческа даденост, в която Русия, макар всички проблеми, които е създавала, е била част от общата европейска система, сподели още Кисинджър.

„ Несъмнено спорът провокира и опасенията на обществото за вероятното потребление на нуклеарна мощ. Все по-нарастващо е терзанието от потреблението им като мотив за решение на рецесията.

Ядрените оръжия съществуват от 70 години и страните отделят милиарди долари, с цел да могат да ги развиват. И от самото начало ги усъвършенстват с нови и нови технологии, само че в никакъв случай не са дръзнали да ги употребяват. Не мисля, че ще се стигне до това и в този момент. Дори когато са били във война със страни, които не имат нуклеарно оръжие, даже тогава и Русия, и Съединените щати са приемали своето проваляне или са отстъпвали без да употребяват нуклеарните си арсенали ”, продължи с разбора си Кисинджър.

Нова му книга се споделя " Лидерство ". Изградена е върху портретите на шест световноизвестни фигури, живели през втората половина на XX век - Конрад Аденауер, Шарл дьо Гол, Ричард Никсън, Ануар Садат, Лий Куан Ю и Маргарет Тачър. Те са показани в исторически подтекст и посредством техните държавнически дейности. Кисинджър е познавал всеки един от героите си персонално. Книгата съставлява самобитен " справочник " за днешните и утрешните водачи.

На въпроса: „ Каква е ролята на актуалния политически водач? ”, Хенри Кисинджър отговори:

„ Да основава връзки сред задачите и полезностите си и това на неговото общество към полезностите на системата, в която той работи. Аз постоянно упорствам решенията да стъпват на прецизен и правилен разбор на изискванията, в които даден водач работи. Но аз считам, че един водач не може да бъде средство на събитията и да работи като машина, тъй като изкуството на ръководенето е да придвижва обществото, откъдето е сега до такава степен, където не е било. А това изисква огромен набор от полезности. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР