Новата резиденция на Росен Плавнелиев се намира в богатото на

...
Новата резиденция на Росен Плавнелиев се намира в богатото на
Коментари Харесай

Този бивш BG президент вдигна палат колкото 40 апартамента

Новата резиденция на Росен Плавнелиев се намира в богатото на минерални извори село Баня

Нова резиденция са вдигнали Росен Плевнелиев и брачната половинка му Деси Банова. Тя се намира в богатото на минерални извори село Баня, покрай Банско, в местността Рудината, а разгърнатата й застроена повърхност е 2374 кв.м. Това са към 40 жилището по 60 квадрата, в каквито живеят огромна част от българите.

Строежът на резиденцията е съвсем на край. Остава басейнът да бъде екипиран с минерална вода, като за задачата се построява нов тръбопровод. Процедурата се води от някогашната синоптичка през нейната компания „ Десислава Банова “ ЕООД.

Чрез сдружението тя е подала заявление в Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ за водовземане на минерална вода от Сондаж №6 на находище „ Гулийна баня “ за зареждане на частния им басейн. Той е външен, вид „ топило “, с размер 30 куб. м. и ще се цялостни със свежа, а не предходна през отоплителна система минерална вода.

В съседство с новата резиденция е бившето имение на Росен Плевнелиев, което той продаде през 2017 година на шефа на туристическа организация „ Перла Турс ” Йордан Христов за 550 000 евро.

В момента до имота на Плевнелиев се стига по черен път, само че мястото е безшумно и умерено, ситуирано сред три планини - Рила, Пирин и Родопите. Недалеч се намира най-луксозният хотел в село Баня.

Не е изключенослед завършването на строителството пътят до резиденцията да се асфалтира.

Източник: Ретро

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР